Wordless Wednesday : Laut Luas

laut

jebengotai

Menulis sekadar perkongsian. Memberi info dari pembacaan, pengalaman dan kajian dari penulis. Mungkin dari sini, pandangan kita dapat diperluaskan. - Freelance VPS setup ( NGINX + Pagespeed + Vesta ) - Part-Time Blogger

This Post Has 88 Comments

  1. hatiputera

    Cantik dikala senja ke tu. Pakai DSLR model apa nie.

    1. irsah

      Nih baru eksperimentasi cara JO

  2. irsah

    Adeh… nampak gaya kena start cuti lagi nih… jangan cakap pakai shot dengan fon k JO..

  3. Bang Iwan

    Panorama keindahan senja yang tiada tara.

  4. Bang Iwan

    Maha besar Allah dengan segala ciptaannya

    1. Blog Keperawatan

      Subhanallah…hanya sebagian kecil dari sega la ciptaan Nya yang Maha Luas Bang Iwan

      1. Blog Keperawatan

        Untuk itulah kita wajib bersyukur atas segala limpahan nikmatNya yang tak terhitung termasuk alam semesta ini dan juga nikmat sehat yang telah Allah karuniakan kepada kita semuanya.
        Alhamdulillah Ya Allah

  5. Hazmin Hamudin

    Keindahan alam ciptaanNya yang tiada tandingan. Saujana mata memandang.

      1. rahman

        namanya pun lautan… dah tentu luas 🙂

  6. nurmisnan

    lautan memang indah untuk kita lihat
    lebih2 lagi dalam kekusutan.. namun jgn
    pandang lama2.. boleh mengurangkan ingatan..

    1. miss yaty

      eh btol ke? ni festime tahu pasal ni..thanks 4 info..

  7. miss yaty

    ni kat langkawi lagi ke? cantiknye view..subhanaAllah.. 🙂

      1. miss yaty

        teringin btol nk pegi sana..huhu..ltk pic panorama len plak ye…

  8. Mak Lagenda

    Subhanallah cantik dan mendamaikan jiwa!

  9. sollehahn

    cantik…kat mana ni?

  10. kimmie

    wah…gambar kat mana ni? siapakah insan yg berdiri itu

    1. jebengotai

      insan di gambar tu adik kepada teman istimewa sy..hehe

  11. zool

    cantiknya bro.. mesti pakai DSLR ek?

  12. azura

    pandang laut tepi pantai memang cantik

  13. LadyBird

    cantik.. kehadiran objek manusia itu lagi bermesej gambar ni.. lady suka.. :D..

    abg jebengotai, kalau free leh tak tolong like page lady..

    hihihihi.. toce..

  14. donnyien

    wordless~

  15. Beritahariannet

    kerdil rasanya bila kita merenung kembali betapa besar Kuasanya~

  16. beckhr00y

    kecantikan permandangan pantai semasa senja

  17. Bro Zulkbo

    Salam Bro..
    saujana mata memandang……
    apa yang ada di sebalik sana ye?

    1. jebengotai

      tidak pasti..terlalu luas utk direnangi.. 🙂

  18. akubiomed

    Semasa ke pantai Puteri di Melaka tak dapat ambil gambar matahari terbenam sebab cuaca mendung.

    1. jebengotai

      alamak..mmg xder nasib leh terlepas ‘moment’ tu..

  19. anif

    Cantik.. Damai dan menenangkan. Mungkin sudah sampai masa untuk memikirkan tentang cuti-cuti Malaysia! 😀

      1. rahman

        bawa duit banyak banyak sikit baru best cuti cuti malaysia huhu 🙂

  20. rahman

    kalau ada medan ikan bakar mengadap laut tu… mesti meriah 🙂

    1. jebengotai

      mmg meriah..cuma kat sni naikkan ikan bilis jer..kalo ade kmpng nelayan mmg meriah la.. 🙂

  21. tehr

    molek sangat kalau dapat bermalam kat mana2 chalet
    hehe

  22. Blog Keperawatan

    Gambar foto yang bagus dan menarik sahabat…
    Bisa menceritakan suasana di pinggiran pantai tatkala senja datang

  23. auc dot com

    memang lawo weh, kena pulak dpt kita abadikan kat gambor gini 🙂

  24. Nadot

    Subhanallah.. cantekk 🙂

  25. Hafizul

    emm tenang hati dan perasaan melihat keadaan mcm ni..hehe

  26. chii

    suka nya view ni.cantik sgt

  27. Ramzi

    Indahnya tu pantai, jadi kepengen liburan lagi di pantai ni
    nice share

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.