LIMA 2023 – LIMA Pasca Covid

LIMA 2023 atau Langkawi International Maritime and Aerospace Exhibition akan diadakan tidak lama lagi pada 23 hingga 27 Mei 2022. Aktiviti 2 tahun sekali ini sememangnya dinantikan oleh penggemar pameran jet tempur dan kapal perang di Langkawi. Seperti yang sedia maklum, LIMA tidak dapat dianjurkan pada tahun 2021 atas faktor pandemik COVID-19.

LIMA 2023 : Pemerhatian
Hampir ke semua tiket dan hotel telah habis ditempah oelh agensi kerajaan dan pelancong-pelancong ke Langkawi. Ada yang tempat penginapan yang dahulu harga 1 malam sekitar RM 150 hingga RM 200 telah meningkat 3-4 kali ganda dari biasa. Walaupun peningkatan harga bilik, kereta sewa dan lain-lain ianya habis ditempah. LADA menganggarkan sekitar 300,000 orang tiba ke Langkawi.

LIMA 2023

LIMA 2023 : Cuaca
Cuaca bahang dan panas terik memang sinonim dengan Langkawi. Di harap anjuran pada kali ini dapat menyediakan kemudahan-kemudahan yang sesuai bagi mengurangkan kesan panas kepada pengunjung. Kawalan trafik perlu dipertingkatkan sepertimana LIMA 2019, kesesakan teruk selepas pertunjukkan samada di MIEC atau di Resort World, Langkawi.

Jebeng Otaiā„¢

Ingat nak buat live tiktok, follower plak x ramai..haha

jebengotai

Menulis sekadar perkongsian. Memberi info dari pembacaan, pengalaman dan kajian dari penulis. Mungkin dari sini, pandangan kita dapat diperluaskan. - Freelance VPS setup ( NGINX + Pagespeed + Vesta ) - Part-Time Blogger

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.