Tinggal beberapa hari sahaja lagi untuk contest cabaran SEO 3 Blog Pilihan Terbaik berakhir. Entah sempat atau tidak saya segala teknik ingin digunakan setelah menyertai beberapa contest yang serupa beberapa bulan yang lalu. Semoga sebelum tarikh tutup, blog JebengOtai boleh menduduki muka pertama carian 3 blog pilihan terbaik. Baru-baru ini saya mendapat sepucuk surat daripada Reader’s Digest. Pada mulanya saya mengesyaki sesuatu yang tidak elok. Mungkin ini adalah surat ‘scam’. Sepanjang pengalaman saya, inilah kali pertama saya menerima sepucuk surat selain Google untuk mengaktifkan akaun adsense. Hadiah yang ditawarkan agak lumayan. RM500,000 ditawarkan. Jika menyertai Money Drop pun belum tentu kita akan menang wang sebanyak itu. Ada juga terdetik dihati jika menang hadiah ini saya ingin membuka kedai dan menjual barangan M7 dengan serius. Tidak perlu hendak bersaing dengan jerung yang bedal semacam sahaja.

reader's digest

Mengikut apa yang ditulis didalam surat tersebut, mereka menghantar surat ini secara rawak samada kita pembaca Reader’s Digest ataupun tidak. Mereka tidak akan meminta sebarang nombor akaun ataupun kad kredit tetapi hanya meminta kita menunggu surat susulan yang dilampirkan dengan cek yang ditanda tangan sendiri oleh Angara Maddock. Mereka mengatakan ramai dikalangan kita menjadi mangsa ‘scam’ dan takut dengan pengiklanan melalui surat ini. Bunyinya seperti sah pula tawaran hadiah ini. Saya perlu menunggu surat kedua sampai dalam masa 14 hari. Jika tidak mereka meminta kita untuk memulangkan kembali surat tersebut untuk pengesahan kita tidak menerima surat cek itu. Selepas itu mereka akan menghantar surat cek itu kepada kita. Saya tidak pasti bagaimana ‘contest’ ini dijalankan. Saya rasakan ada syarat-syarat yang perlu dilakukan sebelum boleh memenangi hadiah tersebut. Tidak mengapalah, tidak salah mencuba selagi tidak mengeluarkan wang ringgit.

Jebeng Otaiβ„’
mmg x senang duduk dah ni..hehe

Menulis sekadar perkongsian. Memberi info dari pembacaan, pengalaman dan kajian dari penulis. Mungkin dari sini, pandangan kita dapat diperluaskan.

– Khidmat nasihat Great Eastern Takaful Hibah
– Freelance VPS setup ( NGINX + Pagespeed + Vesta )

33 Replies to “Reader’s Digest : Peluang Menang RM500,00

    1. tp ikut apa yg ditulis kat surat tu..keuntungan mereka sedikit akan disimpan untuk dibuat contest dan sbagainya..diorg ckp ag mereka x suro beli produk atau apa2 cas utk masuk sebb mereka ni jenama besar didunia..xpasti btul atau idaknya..huhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.