Projek Review Alexa

Jujurnya setakat ini saya tidak mempunyai modal untuk mengadakan Give Away atau Contest untuk disertai rakan-rakan blogger dan para pengunjung ke blog JebengOtai.com yang tidak seberapa ini. Kerap juga saya berfikir untuk memberi hadiah yang menarik tetapi tidak terlalu lumayan seperti Media Player AC Ryan, penginapan Bumi Langkawi Homestay percuma 3hari 2 malam  di Langkawi dan lain-lain lagi.

Tertarik dengan Wanwidget.com dalam entrinya ‘Projek Review Me-review Alexa – Suka Sama Suka’ dan ‘Projek Review Blog Alexa.com Bermula‘, membuatkan saya ingin turut serta projek sebegini bagi membalas jasa sokongan pengunjung semua. Untuk kali ini saya akan ‘menghadiahkan’ sepatah dua kata untuk Projek Review Alexa saya ini. Projek ini saya akan lakukan sedikit demi sedikit disamping blogwalking ke blog rakan-rakan yang berada di page ‘Link Exchange‘.

Jebeng Otai™

nnt ade modal lebih leh wat GA atau contest..

kalo yg xder link saya akan review juga.. 🙂

jebengotai

Menulis sekadar perkongsian. Memberi info dari pembacaan, pengalaman dan kajian dari penulis. Mungkin dari sini, pandangan kita dapat diperluaskan. - Freelance VPS setup ( NGINX + Pagespeed + Vesta ) - Part-Time Blogger

This Post Has 48 Comments

  1. Mus

    kalau penginapan di Langkawi tu yang best..

    1. JebengOtai

      hehe..kalo ade rezeki sy wat ga penginapan di langkawi tu..hehe

      1. MDHAFiZ.NET

        nak jugak.. . boleh ker…

  2. yas

    Insyaallah kejap lg sy akan buat review tu….

    1. yas

      Bro masuk dg award ehh? Awat x habaq maiii….den undi tuk bro satuuu

      1. puanbee

        Ok dah vote tuk DG awards tuk hari ni …

  3. tehr

    Dah lama aku tak ke langkawi
    Sekaran ni sedang target Sabah
    Tapi tak tahu la bila dapat ke sana

    1. JebengOtai

      sabah?..flight ke sana lebih murah..air asia slalu wat promo..huhu

    2. syahrilhafiz

      gather kat langkawi la, boleh join, ala tiket bot murah ja, yang lain2 jebengotai support..keh3

      1. JebengOtai

        boleh bro..tgh kumpul dana..hehe

        p/s: satu homestay leh muat 10-15 org..mmg best utk reunion.. 🙂

  4. azura

    projek ini baik juga…awak review saya maka saya perlu review awak semula…insyallah ok ia akan berjaya

    1. JebengOtai

      review suka sama suka..xder paksaan dan hati yg ikhlas.. 🙂

  5. puanbee

    jebeng nak buat contest cr penaja jer ,

    Penaja dapat apa ? dapat mempromosi kan apa-apa perkhidmatan/blog/ atau naikkan ranking PR blog penaja.

    Yang di taja pula kena lah bersungguh2 buat kan penaja tu rasa berbaloi dengan apa yg di taja , cth buat sponsor post sorang satu . Buat linkback kepada penaja oleh setiap peserta.

    Peserta dapat apa ? happy lah walau pun tk memang dah dpt review dari kawan2 yang lain..

    pendek kata semua happy .. hehehe .. try lah cr penaja dulu ..

      1. puanbee

        okeyh nak review pulak .. nanti review blog akk ye .. hehhee

  6. iza

    Assalam…
    Bagus juga projek ni.
    Senang2 nanti saya review.
    Kalau ada sesiapa yang nak review, boleh juga ke blog saya di sini dan tinggalkan url. Nanti saya review balik.

    1. JebengOtai

      owh ade buat jugak ker..k2..nnt sy tinglkan link..

  7. Lelaki Kacak

    Tak pernah lagi aku join contest review alexa. Nanti ada masa nak turut sertalah…

    1. JebengOtai

      owh..ni bkn contest..projek review suka sama suka..

  8. titan

    ko menang contest aku tempat pertama..dah leh wat modal contest ko tu. hehe..

    1. JebengOtai

      haha..tgh try aa ni bro..blan 5 ni mmg all out punyer..hehe

  9. azmanisma

    menarik gak tuh…nanti saya buat,tapi kdg2 tu susah alexa nak approve review..

    1. azmanisma

      dah buat,dan dah keluar pun review…hehehehe..

      1. Jebeng Otai™

        mmg pantas..sy pon bru wat lane pertama kat link exchange tu..hehe

  10. puan kutu

    buat contest senang nak la sy join.haha

  11. bardboo

    insyaAllah akan buat alexa review untuk ‘abang angkat’ Ammar ni nanti ye..hehe..

    1. JebengOtai

      hehe..tq..

      nnt sy review sama..ade yg lepas dan ade yg x..sy kene wat bg smpai approve gak..

  12. syahrilhafiz

    bagus tu, mesra Alexa sikit lepas ni
    aku punya start tahun ini naik banyak jugak. huhu
    maybe kurang post kot…ni nak sapa2 nak review ni silakanlah 😛

    1. JebengOtai

      sy nk pstikan kesemua review sy alexa approve..x kirala beberapa kali hantar..hehe

  13. sjiehan

    dah review…. hehehe..

    apa kelebihan dia yea?

    1. JebengOtai

      nnt sy review blik..itu jer kelebihan die..hehe

  14. faiz

    bgus dpt turutkan ranking alexa..

  15. rahman

    dah vote untuk bro otai… semoga berjaya bro

  16. akhiyy

    nti saye review yek..huhu

  17. Umar Faruq

    Bagus ni.. Ko memberi idea untuk aku launch dekat blog aku.. Nanti kita sama2 bertukar review k.. 😀

    1. JebengOtai

      orait..ari2 aku kene check..kdg2 alexa x approve review kita..huhu..ambil masa jugak la..

  18. Mohd Isa

    wah, nak join gak. review suka sama suka, memang best. 🙂

    kalau ada giveaway best juga. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.