Internet Webhosting : Unlimited Plan

Salah satu kriteria utama dalam memilih hosting jika boleh hosting tersebut mestilah kos yang murah. Walaupun begitu, kebiasaannya apabila kos hosting murah bahagian sokongan pula yang bermasalah. Pengalaman dulu mengajar saya disebabkan ingin mencari hosting yang murah saya telah ditipu. Mujurlah akaun hosting tersebut hanyalah langganan bulanan sahaja.

Unlimited Plan
Pertama kali saya terbaca berkenaan dengan promosi ini. Dengan harga RM350 setahun, saya rasa inilah tawaran yang paling berbaloi untuk dinikmati blogger. Didalam entri ‘Memilih Hosting Paling Jimat‘, Unlimited Plan ini menawarkan pakej yang lebih baik dan lebih jimat seperti :-

  • 15 addon domain
  • Bandwidth tanpa had
  • Ruangan simpanan tanpa had
  • Email tanpa had
  • Subdomain tanpa had
  • Database MySQL tanpa had


Kalkulus Hosting Jimat

Domain
= RM 35 x 15 = RM525

Hosting
= RM 350

Jumlah
= RM 525 + RM 350 = RM 875
= RM 875 / 15 orang
= RM 58.33 / orang setahun

http://goo.gl/7RiwZ
Guna kupon kod ni: eic52837



 Khidmat pindah setup hosting + pindah domain + troubleshoot wordpress boleh hubungi SuhairiDotCom 

JebengOtai™

X yah nk risau bandwidth @ space ag..mmg mantap..tp kene crik 15 org aa.. 🙂

jebengotai

Menulis sekadar perkongsian. Memberi info dari pembacaan, pengalaman dan kajian dari penulis. Mungkin dari sini, pandangan kita dapat diperluaskan. - Freelance VPS setup ( NGINX + Pagespeed + Vesta ) - Part-Time Blogger

This Post Has 55 Comments

  1. madammondoq

    biar betul.. semua tanpa had???

    1. JebengOtai

      aah..tp limited akaun jer..smntara stok masih ada..hhehe

  2. yas

    kiranya harga promosi la nih kan bro? rm 350 tu kena baya lamsam atau camne?

    1. JebengOtai

      akaun setahun..lamsam 350..mengikut apa yg die ckp, hanya selected blogger jer yg jual akaun promosi ni..huhu

      p/s : bro suhairidotcom yg jual 🙂

  3. hafidz

    fulamak Unlimited Plan tuh… hebat juga ya 😉

  4. iza

    Assalam..
    Wahh..
    murah ni, tak payah risau sebab semuanya tanpa had..

  5. zuan

    hmm lama dok pk2 nak tuka ke domain sendiri

  6. sjiehan

    aku pakai sealserver…

    rm 50 setahun…

    tp dah 2 kali kene hack! citt

    1. Cikgu Hairul

      Owh sama la kita. Duduk di rumah yang sama. Kena hack sama-sama. Nasib baik sealserver simpan backup. Tapi bro, kat tempat lain saya pernah kena lagi dahsyat. Kena hack sampai syarikat tu tutup hosting. Langsung tak pulangkan data mahupun duit. Nyesal tak sudah.

      1. JebengOtai

        Dengkinya hacker kat syarikat tu..mmg menyusahkan..

    2. SuhairiDotCom

      Kena hack tu mmg rasa geram je kn.lepas tu pihak hosting lambat bertindak,mmg lemau la website kita tu.

  7. Hazmin Hamudin

    Fuh… tawaran menarik ni. Memang murah dah tu kalau semua unlimited kan. Aku baru je pindah hosting dengan domain. Sekarang pakai serverfreak pulak. Nak tengok macam mana.

    1. JebengOtai

      kalo baru ag x perla..huhu..server freak pon ok gak.. 🙂

      1. Hazmin Hamudin

        Lagi pun trafik belum tinggi mana untuk pakai unlimited plan ni. Rugi juga rasanya ambik sampai RM350 tapi trafik sikit je.

  8. titan

    kalau tak kerana aku dah ambil hostgator..memang aku sambar dah.

  9. mak lagenda

    Tanpa had?? menarik but mcmana dgn staff sokongan?? Takut nanti murah but bila ada masalah, terkulat2 kita nak cari org dia..

    1. JebengOtai

      diorgnya support mmg 24-7..pnh skali masa nk buka puasa sy mintak support…diorg tlg troubleshoot juga.. 🙂

    2. SuhairiDotCom

      Bab support ko jgn takut sbb aku pernah hantar ticket support kul 3 pagi pn still online hosting punya staff utk chat & bls support.

  10. anif

    Hmmm.. takut nanti bila sudah habis promosi kembali ke kadar asal..

    1. JebengOtai

      rasanya x kot bro.die ckp limited akaun jer..

      1. Hazmin Hamudin

        Betul jugakkan. Bila nak renew next year, sudah kepada kadar asal. Jadi mahal jugak nanti.

        1. Jebeng Otai™

          akaun ni spesel dgn harga RM350 setiap thun..tiada penambahan kos..sbbnya ia terhad kepada beberapa akaun shja…hanya certain blogger jer yg jdik partner akaun ni..

    2. SuhairiDotCom

      Benda ni x terjadi sebab tu polisi & terma yang kita & pihak hosting setujui kekal tetap sampai bila² harga dan spesifikasi tu.

  11. azura

    unlimited tu wow berbaloi…belilah satu domain baru

    1. JebengOtai

      menarik juga..tp byk domain juga nk kene pindah..huuhu

  12. zulkbo

    salam..
    wahh..nampak menarik pakej nya
    bolehlah sapa yang berkenan apply
    sementara dalam tepoh promosi

  13. shraqs

    Resource nya camana bro (Max CPU Consumption)?

  14. Cikgu Hairul

    Saya pun baru terfikir macam ni. Share hosting dengan kawan-kawan dan ambik pakej yang unlimited. Dapat kurangkan bajet.

    1. Jebeng Otai™

      aah..cara tu jer utk jimat..die support addon smpi 15 domain..15 org setiap satu domain..RM++ setahun..murah gak tu..

  15. shaharil

    Tawaran ini datang time, duit pt cukup-cukup untuk survive untuk semester. Jika diawal sem, boleh sembat satu.

  16. SuhairiDotCom

    Haippp ayat matematik tu kasi betui sikit
    RM 525 x RM 350 = RM 875 –> RM 525 + RM 350 = RM 875
    Kalau rasa mahal untuk seorang,boleh pilih pakej Suffers Std Hosting Plan tu, hanya RM115 setahun bersama harga domain dot com. Kalau com.my & .my mahal sedikit bayarannya. Boleh hubungi https://www.facebook.com/SuhairiDotCom

    Tq Jebengotai untuk promosi ni 🙂

  17. mak lagenda

    Jebeng..camne kita nak kumpul 15 org tu..? Klu pihak hosting tu ada cara utk kumpulkan 15 kendian baru pindahkan semua web, kan mudah..?

    Klupun kita ada kwn2 blogger, bknnya serentak or sekali masa derang nak berdomain dan menggunakan hosting pd 1 masa yg sama..

    Or…pihak hosting ada cara??cuma mak yg tatau?

    1. JebengOtai

      idea sy utk jimatkan byran 350 utk hosting ni..kene crik 15 org..so byran tahunan akan jdik 50++..itu utk kira2 mereka yg xdak domain dan hosting..

      kalo mcm kes mak lak..dah ade domain..kene transfer hosting dri akaun lama ke akaun unlimited ni..lepastu ajak blogger len..mak pki ‘addon domain’ utk akaun blogger len lak..

      x semestinya kene crik 15 trus..leh la 2-3 org dulu..then ade blogger yg dh nk expired hosting kite leh ajak depa join kite..hehe

  18. Amirez

    semua unlimited. memang bagus ni. kalau sorang cuma bayar tak sampai RM60/year memang dah terlalu murah dah tu dengan spec yang dapat

  19. sollehahn

    giler berbaloi…aku skang bayar rm 130 setahun…terasa nak tukar tapi expired lambat lagi…..adeh

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.