Salah satu kriteria utama dalam memilih hosting jika boleh hosting tersebut mestilah kos yang murah. Walaupun begitu, kebiasaannya apabila kos hosting murah bahagian sokongan pula yang bermasalah. Pengalaman dulu mengajar saya disebabkan ingin mencari hosting yang murah saya telah ditipu. Mujurlah akaun hosting tersebut hanyalah langganan bulanan sahaja.

Unlimited Plan
Pertama kali saya terbaca berkenaan dengan promosi ini. Dengan harga RM350 setahun, saya rasa inilah tawaran yang paling berbaloi untuk dinikmati blogger. Didalam entri ‘Memilih Hosting Paling Jimat‘, Unlimited Plan ini menawarkan pakej yang lebih baik dan lebih jimat seperti :-

  • 15 addon domain
  • Bandwidth tanpa had
  • Ruangan simpanan tanpa had
  • Email tanpa had
  • Subdomain tanpa had
  • Database MySQL tanpa had
Kalkulus Hosting Jimat
Domain
= RM 35 x 15 = RM525

Hosting
= RM 350

Jumlah
= RM 525 + RM 350 = RM 875
= RM 875 / 15 orang
= RM 58.33 / orang setahun

http://goo.gl/7RiwZ
Guna kupon kod ni: eic52837

 Khidmat pindah setup hosting + pindah domain + troubleshoot wordpress boleh hubungi SuhairiDotCom 

JebengOtai™

55 Replies to “Internet Webhosting : Unlimited Plan

    1. Owh sama la kita. Duduk di rumah yang sama. Kena hack sama-sama. Nasib baik sealserver simpan backup. Tapi bro, kat tempat lain saya pernah kena lagi dahsyat. Kena hack sampai syarikat tu tutup hosting. Langsung tak pulangkan data mahupun duit. Nyesal tak sudah.

  1. Saya pun baru terfikir macam ni. Share hosting dengan kawan-kawan dan ambik pakej yang unlimited. Dapat kurangkan bajet.

  2. Tawaran ini datang time, duit pt cukup-cukup untuk survive untuk semester. Jika diawal sem, boleh sembat satu.

  3. Jebeng..camne kita nak kumpul 15 org tu..? Klu pihak hosting tu ada cara utk kumpulkan 15 kendian baru pindahkan semua web, kan mudah..?

    Klupun kita ada kwn2 blogger, bknnya serentak or sekali masa derang nak berdomain dan menggunakan hosting pd 1 masa yg sama..

    Or…pihak hosting ada cara??cuma mak yg tatau?
    mak lagenda recently posted..WORDLESS WEDNESDAY : CIKGU DISIPLIN?My Profile

    1. idea sy utk jimatkan byran 350 utk hosting ni..kene crik 15 org..so byran tahunan akan jdik 50++..itu utk kira2 mereka yg xdak domain dan hosting..

      kalo mcm kes mak lak..dah ade domain..kene transfer hosting dri akaun lama ke akaun unlimited ni..lepastu ajak blogger len..mak pki ‘addon domain’ utk akaun blogger len lak..

      x semestinya kene crik 15 trus..leh la 2-3 org dulu..then ade blogger yg dh nk expired hosting kite leh ajak depa join kite..hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge