Wordless Wednesday : Sawah Padi



 Penginapan homestay budget di Langkawi boleh didapati di LangkawiHomestay.Net 

JebengOtaiโ„ข
Gambar yang diambil berdekatan sawah padi di Simpang Kenyum, Langkawi ๐Ÿ™‚ – kredit to LangkawiHomestay.Net kerana membawa saya kesini..

jebengotai

Menulis sekadar perkongsian. Memberi info dari pembacaan, pengalaman dan kajian dari penulis. Mungkin dari sini, pandangan kita dapat diperluaskan. - Freelance VPS setup ( NGINX + Pagespeed + Vesta ) - Part-Time Blogger

This Post Has 22 Comments

  1. chii

    cntiknya…kat mana ni..chii sgt2 teringin nak g sawah padi..tp sampai skrg…x berkesempatan lagi T_____T

    1. Jebeng Otai

      mmg best kalo time awal pagi n dah nk masuk senja…mmg canteek.. ๐Ÿ™‚

    1. hafizmd

      serius mmg best! tapi, kat kampung wife aku ni, yg tak damai satu jer, malam2 ada budak2 tiga suku main motor…yg lain2 semuanya sempoi =)

      1. Jebeng Otai

        haha..yela kdg2 geram jgak bile depa ‘press2x’ motor..huhu

    2. Jebeng Otai

      udara segar dan nyaman..mmg snang release tensen..

  2. suri

    cantik sejuk mata..rasa nak terjun dlm pic tu heee

  3. suri

    duduk ceruk kg aman.byk pkara benda blh lepaskan tension klu dok bandar mmg pening. panas debu bagai huuu

    1. Jebeng Otai

      haa la..slalu dok lepak bwh pokok jambu air..mmg rindu kat kg.. ๐Ÿ™‚

  4. hafizmd

    mmg aman lagi tenang…nak2 time padi kuning…fuhhh!

    cantik gambar ni bro JO =)

    1. Jebeng Otai

      btul2x..slalu dok tgk klape sawit..dpt tgk padi menguning mmg pengalaman x dpt dilupakan.. ๐Ÿ™‚

  5. bardboo

    tenang hati bila tengok pemandangan macam ni..

  6. anif

    Tenang aje…. ๐Ÿ˜€

  7. yas

    Aku suka pemandangan natural sebegini…tenang dan lapangkan jiwa dan minda aku…

  8. Mus

    saya di sabah masih berpeluang menikmati keadaaan seperti gambar di atas..

  9. budakserius

    Cantik giler .

    1. JebengOtai

      gmbr awal pagi mmg segar.. ๐Ÿ™‚

      p/s: jgn takut utk amik gmbr matahari..kdg2 leh hasilkan gmbr yg menarik ๐Ÿ™‚

  10. rahman

    ikan ikan kat dalam sawah tu di buat masak berlada memang sedap ๐Ÿ™‚

    1. JebengOtai

      pasti menjilat jari bila mkn n dihidang air kelapa sejuk.. ๐Ÿ™‚

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.