Wordless Wednesday : Sauna

sauna

JebengOtaiβ„’
relaks skit kaki wat ‘sauna’ @ Telaga Air Hangat, Langkawi πŸ™‚

jebengotai

Menulis sekadar perkongsian. Memberi info dari pembacaan, pengalaman dan kajian dari penulis. Mungkin dari sini, pandangan kita dapat diperluaskan. - Freelance VPS setup ( NGINX + Pagespeed + Vesta ) - Part-Time Blogger

This Post Has 73 Comments

  1. Bro Zulkbo

    salam..
    erkkk…sauna kaki
    je ke Bro..sejuk kut?
    he he..

      1. Naziman

        haha. malu-malu pula kan.

  2. Eizil

    Memang panas ke ya air kat telaga tu?

      1. jebengotai

        panas..tp x leh nk masak telur rebus la..huhu..leh wat rendam kaki jer..

  3. kimmie

    merehatkan diri dan memanjakan diri πŸ™‚

  4. Mak lagenda

    hangat ke tuh beng?? pernah p langkawi tp x jejak lg kaki kat telaga ayaq hangat nih

  5. zuan

    perghh ni sauna ke air panas? aritu aku masuk bilik sauna.. sesak nafas aku…haha

      1. zuan

        hmm tu la.. aku tak tau sebelum tu.. dok je.. rasa dah lebih 15 min dalam tu..

  6. rahman

    terbaik tu… melancarkan perjalanan darah

  7. Mummy Akmar

    Ini hot spring kan, kolam ayor paneh!.. Sauna dalam tempat bertutup dengan wap air panas atau wap carcoal panas.

    1. jebengotai

      aah hotspring..sauna sblah hot spring ni..hehe

    1. jebengotai

      aha..kat sini x leh..berdekatan ade sauna terttp..bru leh kot..hehe

  8. anif

    Sauna terbuka ni! Hehe..

  9. hatiputera

    Mula-mula letak kaki mesti terasa panas ..kan.

    1. jebengotai

      x bro..mula2 ingt sejuk jer trus msuk kaki..terkejut gak la..hehe

      1. hatiputera

        haha.boleh melancarkan perjalanan darah tu.

  10. akubiomed

    Wah seronok dapat berendam didalam kolam air panas. πŸ™‚

  11. puteri kasih

    memang elok rendam kaki camtu kan…hilang rasa penat kat kaki..

  12. Leeza dayasari

    langkawi… jauhnya dr kl. hahahahaha

  13. SDC

    X elok makan telur rebus kt kolam air panas sbb kandungan sulfur tinggi x elok utk badan.
    Suka pergi kolam air panas dekat selayang & gerisik,semerah batu pahat πŸ™‚

    1. jebengotai

      sy haritu salah pi sungai gersik..ingtkan yg kolam air panas tu..rupanya kat batu pahat..huhu

  14. bardboo

    sauna versi baru ni…untuk kaki je..hehe…

    1. jebengotai

      aah..sauna betul ade kat sebelah..tp cuaca mcm panas lak..hehe

  15. shraqs

    Memang best nih!

  16. auc

    xkan rendam kaki je πŸ™‚

  17. Yas

    Lama x pegi buat sauna mcm nih…kt Selayang dengarnya airnya dh x bape nak elok sgt dah……

    1. SDC

      Silap tu,masih lagi bersih & elok utk kolam yang paling panas tu. Jangan la masuk kolam yg suam2 tu sbb bukan dr situ sumber air dia.

      1. jebengotai

        kat selayang pon ade gak eh?..leh try nnt..hehe

        1. irsah

          Fasiliti dia pun dah upgrade bro.. cuma nasihat pergi kolam terpanas sekali dan bawa cebuk sendiri… sebab biasa lar open to public… ramai singgah sebab tepi jalan besar dn kolam suam2 semua nak swimming dalam tuh… kurengg sesuaiii

  18. hafidz

    wah~
    macam seronok a.k.a best jer ni heh πŸ˜›

  19. zool

    wah menarik tu. masak megi pun boleh tu

  20. Hafizul

    emm tgok air mcm ni,rasa nak menyelam jer..eee bestnya..hehe

  21. wazy

    Perghhh…bila tengok sauna ni,agak lama jugak la aklu tak bersauna,hehe

  22. gamep01nt

    kat mana ni?? air dia ada bau x?

    1. jebengotai

      xder..tp mmg byk lumut..bkn sbb kotor ya..mmg lumut hidup kat air panas mcm ni..hehe

  23. Juan

    aku tgk gambar mcm dah dapat agak dah ni kat langkawi, rupanya betul, hehhe

  24. tehr

    air yang sangat jernih tu, bro
    memang best ni kalau berendam
    hehe

  25. Ummi Hanie

    bestnyerr… teringin tauuu…

    igtkan ni spa yg ikan gigit2 kaki tu.. hik2 :p

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.