Wordless Wednesday : Efek Tumit Tinggi

tumit tinggi

Jebeng Otaiβ„’
demam hampir kebah..boleh lawat rakan2 nnt.. πŸ™‚

jebengotai

Menulis sekadar perkongsian. Memberi info dari pembacaan, pengalaman dan kajian dari penulis. Mungkin dari sini, pandangan kita dapat diperluaskan. - Freelance VPS setup ( NGINX + Pagespeed + Vesta ) - Part-Time Blogger

This Post Has 67 Comments

  1. kimmie

    kesan untuk kelihatan cantik dan menawan

    1. Bang Iwan

      Banyak wanita tahu bahwa sepatu berhak tinggi seringkali tidak nyaman, tidak stabil, sekaligus tidak praktis. Namun, tetap saja kaum hawa ini memilih mengenakan sepatu jenis tersebut karena alasan meningkatkan kepercayaan diri.

      1. hatiputera

        walaupun mereka tahu tidak nyaman, tetapi mereka tetap memakainya hanya kerana gaya.

        1. jebengotai

          yela..biasanya kesihatan diletakkan kemudian selepas kecantikkan.. πŸ™‚

  2. rahman

    selesa ker berkasut macam tu…

    1. hatiputera

      kalau orang lelaki memang tak selesa.

      1. rahman

        Mak nyah pun pakai juga tu

        1. hatiputera

          Mak nyah time kena serbu, diaorang lari sambil bimbit kasut tu.

    1. hatiputera

      Takkan lah JO yang pakai kot cikgu naman mesti orang perempuan kan. betul tak JO.

  3. hatiputera

    Orang perempuan yang bergaya suka pakai kasut tumit tinggi.

    1. Bang Iwan

      Sepatu hak tinggi memang indah, tetapi menyakitkan. Para ilmuwan dari Australia menemukan bahwa mengenakan sepatu hak tinggi atau mengarahkan jari kaki ke bawah secara terus-menerus akan mengubah cara berjalan seseorang sehingga juga berisiko merusak otot-otot kaki secara permanen.

      1. Bang Iwan

        Hasil penelitian untuk mengungkapkan bahwa setelah dua tahun, para pengguna sepatu hak tinggi akan cenderung untuk menderita kelelahan otot dan luka akibat tekanan.

        1. hatiputera

          memang betul sebab hanya sebahagian kecil kaki sahaja yang menampung berat badan.

  4. Leeza dayasari

    pergh… geli sgt. aduhai..

  5. Bang Iwan

    Ternyata efeknya sangat berpengaruh untuk struktur tulang kaki

  6. Blog Keperawatan

    Alahmadulillah istri tak suka pakai sepatu akan Hak tinggi seperti ini sahabat

  7. akubiomed

    Walaupun ketahui keburukannya tetap tidak menghalang wanita mahu dipandang cantik

    1. hatiputera

      Mereka memakainya hanya kerana fesyen.

  8. wazy

    Memang menakutkan,jadi kena berwaspada

  9. Mus

    kecantikan yang menyakitkan..

  10. hairulafiz

    tapi perempuan nampak seksi pakai tumit tinggi…..

    1. Naziman

      Betul juga tu. tak tahu kenapa. haha

    2. hatiputera

      Perempuan jer yang nampak seksi tetapi lelaki tengok macam seksa jer.

      1. Naziman

        seksi itu seksa. hehe

    3. rahman

      ada juga betulnya tu

  11. Mekar

    kelihatan kaki lebih lonjong apabila memakai tumit tinggi.

    Sya pakai yg ketinggian 1/2 inci ja. kalu runcing sgt takut kaki cepat penat.

  12. Denaihati

    takde sakit cari penyakit…biar seksa asal bergaya.

  13. Puan Bardboo

    nasib baiklah saya memang tak suka pakai kasut tumit tinggi ni…

  14. hafidz

    sedap kan pakai tumit tinggi? fuh~

  15. nurmisnan

    salah satunya juga kaki jadi begitu kerana gaout..
    banyak urin asid berkumpul di area tulang ibu jari kaki

  16. Juan

    risau tgk gambar, seram jugak

  17. donnyien

    thanks for sharing.. nasib baik bini aku tak suka kasut tinggi2 ni

    1. rahman

      memang bukan semua wanita suka pakai kasut tumit tinggi.. hanya sebahagian sahaja

  18. puteri kasih

    sib baik puteri tak suka pakai kasut tumit tinggi..selamat kaki puteri..hehe

    p/s demam ke JO?

  19. auc dot com

    tak kisah biar sakit asalkan cantik hehehe
    dah tau tu cari penyakit namanya πŸ™‚

  20. Naziman

    macam mana la tu ya kalau pelumba lari. Kan guna tumit juga lari baru power.

  21. sollehahn

    apa yg bestnya pkai high heels ni?..dpt sakit ada laa…

  22. Amirez

    cantik di luar, seksa di dalam….

  23. beckhr00y

    rasanya ramai yang tahu akan kesan pemakaian kasut tumit tinggi ini, tapi tidak ambil peduli sangat

  24. Hafizul

    Hehehe..tak kemana kan..nak cantik tapi diri merana..emm terima kasih sharing..hehe

  25. yas

    Baru tau efek dia mcm nih…mesti kaum hawa yg sering pakai tu akan jd fobia bila tgk gambar2 nih

  26. gamep01nt

    oh aku dah sedia maklum mnde ni. sbb tu aku xpakai kasut tumit tinggi

  27. afasz

    sy ada bunion tp sy tkde la pakai tumit tinggi sgt. jarang. tp ada plak bunion tu. agak sakit la. tulang tejojol

  28. arelan

    yang nampak cantik tu adakalanya mendatangkan bahaya.huhu

  29. Eizil

    Owhh.. dahsyat juga kesan tumit tinggi ni ya… huhuhu

  30. shraqs

    Nak nampak cantik punya pasal kenalah berkorban. πŸ™‚

  31. Shahrul

    jarang org biasa pakai kasut mcm ni…

  32. Kamal Mustafa

    Sakit belakang cerita, janji cantik yo tak?

  33. Nisa

    It is mentioned in the Qur’an that wearing heels is not permissible. But women these days… they ignore the words from Allah.

  34. azura

    kekadang pakai gak teringin jadi glamor…tapi selalu terpelecok so guna jenis wedges je sekarang ni

  35. faizul

    Salam bro. Just nak tanya blog jebengotai ni tiada versi mobile ke?

  36. Hairul Hissam

    dari sudut reflexology pun akan menyebabkan sakit kepala jika memakai kasut jenis ini..

  37. keretahitam

    nasib baik lelaki tak pakai tumit tinggi…

  38. syamila

    cantik di mata perempuan, tak semestinyer cantik di mata lelaki… πŸ™‚

    beserhana lagi bagus… πŸ™‚

  39. syamila

    ops… *sederhana…

  40. caliph

    based on pic, confirm laa tekanan pd tapak kaki x seimbang.. long term mmg sakit teruk laa kaki tu…

  41. iAwani

    walaupun cantik dan menawan, pemakaian kasut tinggi agak berbahaya juga rupanya! Thanks bro. Isteri saya pula selalu pakai high heel ni terutama pabila kami berjalan-jalan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.