Wordless Wednesday : Empayar Melaka

Empayar Melaka

jebengotai

Menulis sekadar perkongsian. Memberi info dari pembacaan, pengalaman dan kajian dari penulis. Mungkin dari sini, pandangan kita dapat diperluaskan. - Freelance VPS setup ( NGINX + Pagespeed + Vesta ) - Part-Time Blogger

This Post Has 33 Comments

      1. SuhairiDotCom

        Hari tu pergi round2 tgk hampir siap menjelang Sept nanti. Tiket mahal wooo

          1. SuhairiDotCom

            Masuk legoland la harga aku sebut tu onlajer 🙂

        1. JebengOtai

          seirus ker bro?naik mende ni pon mahal ker??

          1. SuhairiDotCom

            Aku x abis cakap lagi,yang dekat johor tu legoland la Jebeng. Dia ada menara mcm tamin sari ni tapi aku x pasti boileh naik ke tidak.hehehe

          2. JebengOtai

            owh..kalo legoland mmg mahal la..haha

          3. SuhairiDotCom

            Tahu pon sekarang offer pun separuh harga RM70.Masuk Sunway & Genting murah lagi 🙂
            Sebab dekat dengan sinjaaaapura la harga gitu.International theme park mahal la.

  1. tehr

    satu empayar yang sudahnya menjadi sebah negeri yang kecil
    kisah sejarah untuk kita fikir2kan

    1. SuhairiDotCom

      Empayar yang telah lama berkubur. Hanya secebis sejarah yang mampu kita hayati. Dahulu Melayu gagah di nusantara sekarang sebab banyak pembangunan nak kena kejar pakai bullet train ni.

    2. JebengOtai

      mungkin ketika itu kita x dpt pertahan diri kerana teknologi yg berbeza..

      1. SuhairiDotCom

        Betul tepat sekali. Kita memang kalah la keris lawan senapang.

  2. sjiehan

    menara apa tuh? boleh naik ke?

  3. mak lagenda

    Dari mana gambar ni diambil jeng?? Buleh tahan cantik dia..

    1. JebengOtai

      kat atas a famosa..view daripada atas bukit..

  4. wazy

    Pemandangan yang sungguh cantik

  5. nurmisnan

    cantik gambar… andai kau shoot… awan tuh memang cool

  6. titan

    dah lama tak ke bandar hilir..

  7. arelan

    hohoho..negeri kelahiran saya tu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.