Wordless Wednesday : Diet Rasullullah

jebengotai

Menulis sekadar perkongsian. Memberi info dari pembacaan, pengalaman dan kajian dari penulis. Mungkin dari sini, pandangan kita dapat diperluaskan. - Freelance VPS setup ( NGINX + Pagespeed + Vesta ) - Part-Time Blogger

This Post Has 31 Comments

  1. titan

    agak-agak, makan malam tu pukul berapa ek?

  2. hafizmd

    terima kasih JO. Semua penyakit datang dari perut. Sama2 kita jaga perut kita dgn diet Rasulullah ni.

  3. zuan

    dan kita tak tau sampai amalkan gaya makanan orang lain, pernah dengar breakfast like a king? jangan mkn malam, tapi makan pada pukul 6..

    thanks for sharing 🙂

    1. Jebeng Otai™

      kita byk ikut tips dari pakar2 len..walhal tips tu dh lama nabi bg.. 🙂

  4. rahman

    tidur 1 jam selepas makan tengahhari memang best 🙂

  5. nurmisnan

    D lat one buah + susu = strawberry milk shake x bagus..

  6. FAKHRUDDIN

    0oo..tak boleh tmbah2 rupanya…
    sy slalu buat camtu..

    1. Jebeng Otai™

      sama la..kdg2 x perasan order di kedai depa campur seafood n ayam..cam tomyam..huhu

  7. iza

    Assalam..
    Macam mana pulak kalau makan kurma + susu?
    Jus carrot susu pun tak boleh la ni, favourite tu..

    1. JebengOtai

      carrot tu x pasti buah atau sayuran..

      kene wat kajian lanjut..

      1. JebengOtai

        carrot ialah sayuran..tinggal kurma lak kene kaji..

  8. benjy

    Benjy main bedal je … hehehehe 😀

    1. JebengOtai

      boleh mkn campur2..cuma masalah penghadaman jer.. 🙂

  9. Naziman

    tidur 1 jam selepas makan tengah hari tu yang susah tu..silap2 tidur berjam2..hehe

      1. Naziman

        saya selalu juga tidur sekjap selepas lunch..tapi biasanya la…klau lepas lunch tu tiada aktiviti ka klas ka..knfom tertidur terus berjam2..tapi lepas dah ada blog..jarang dah berlaku bgitu..hehe

        1. JebengOtai

          lepas tido 1 jam mesti segar skit..mesti selalu dpt idea utk tulis blog.. 🙂

    1. Jebeng Otai™

      ssh pada mulanya sbb dh terbiasa dngn amalan pemakanan kita yg x sihat..

  10. yas

    Tips yg baik ni…sapa ikut boleh dpt pahala…insyaallah. Tp jgn dok ikut yg sunnah je laa..yg wajib jgn dilupe lakk

  11. chii

    tidur satu jam pas mkn tgh hari..kalo mkn tgh hari lepas pukul 4..leh tdo lagi dak :p

    eeheheh

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.