Entah kenapa demam lelaki kacak kini menjadi-jadi. Setiap kali blogwalking asyik terkeluar sahaja perkataan lelaki kacak dari blog rakan-rakan JebengOtai. Rupanya-rupanya rakan seperjuangan Titan telah menganjurkan Contest Cabaran Seo Lelaki Kacak. Walaupun Google masih lagi review samada perlu index ataupun tidak blog JebengOtai, saya sangat berminat dengan konsep cabaran SEO yang unik ini.

Tujuan entri “Teknik Pelaburan Emas Lelaki Kacak” ini juga adalah untuk memberi informasi sambil menyertai Contest Cabaran Lelaki Kacak. Apa yang dikongsi pada hari ini ialah Teknik Pelaburan Emas secara bijak, berhemah bagaikan lelaki kacak. Berminggu-mingggu saya mengkaji teknik-teknik yang digunakan dalam pelaburan emas setelah membaca “Gadaian Emas Ar Rahnu Agrobank” dan akhirnya saya tertarik dengan satu teknik pelaburan emas iaitu pajak,gadai dan pajak.

Pajak,Gadai,Pajak
Teori
Lelaki kacak perlu membeli emas dan kemudiannya memajak di mana-mana Ar-Rahnu yang disediakan dimana-mana institusi perbankan di Malaysia. Kebanyakkan lelaki kacak memilih Agrobank kerana kadar gadaian lebih tinggi manakala upah simpannya rendah berbanding bank-bank lain. Setelah mendapat wang gadaian, lelaki kacak perlu membeli emas yang lain untuk dipajakkan lagi pada bulan hadapan pula. Secara teorinya, ia dapat memberi pulangan yang agak lumayan jika lelaki kacak memajak dan membeli dengan kuantiti yang besar. Keuntungan ini disebabkan harga emas yang semakin menokok dari hari ke hari dan pada masa yang sama dapat menambah jumlah pegangan emas dimiliki lelaki kacak.

Praktikal
Memang secara teorinya lelaki kacak boleh meraih keuntungan, akan tetapi secara realitinya teknik ini agak sukar kerana terdapat turun naik harga emas di pasaran. Sebagai contoh, jika lelaki kacak membeli emas pada harga tinggi dan memajaknya pada bulan berikut pada harga rendah akan menyebabkan lelaki kacak tidak lagi menjadi kacak. Lelaki yang tidak kacak itu perlu membayar kadar beza harga emas yang turun tersebut dan bukan meraih keuntungan.


[Most Recent Quotes from www.kitco.com] width=

Penanda Aras
Harga Emas Global 1 oz = $ 1779 , $ 1 = RM 3.06
Harga 1 g Emas = RM 191.04 , Item 3g Cincin 999 = RM 573.12

= Harga Emas Beli x 15% ( kadar selamat, minima 12.5% )
= RM191.04 x 15%
= RM220 ~ Lelaki Kacak Boleh Gadai Emas pada ketika harga ini.

Cabaran SEO Lelaki Kacak ini dianjurkan oleh Earncent.com dan ditaja oleh LadfeAmir.com, SEO Apps, Bluedianthus.comHafizmohd.com, UmarFaruq.com, Hadi HanafeeJomtonton.netMuaz Lelaki KacakOhcikgu.comBloggerWanita.comCyza Sector, LelakiAcai.com Sabreehussin dot comAbrablog.com dan AhmadFaizal.com.

 Penginapan homestay budget di Langkawi boleh didapati di LangkawiHomestay.Net 
JebengOtai™

45 Replies to “Teknik Pelaburan Emas Lelaki Kacak

  1. Nak melabur kena tanam dalam hati untuk dapat untung dalam jangkamasa panjang. Bukan nak untung dalam masa yang cepat je….

    *Bersama-sama kita memeriahkan lagi cabaran SEO dari bro Titan nih yer

  2. saya nak joint tak msh blur nak cerita pasal apa posting tu nanti..?sb mengaku awal2 bas seo mmg tak belajar nd mmg tak mau amik port heee.. tapo sekdar nak masuk sebab nak timba pengalaman dan meriahkan jer

  3. 1. Good luck Bro JO utk kontest ni. Walau blog masih lagi belum diindex, harapnya google lepaskanlah blog ni…hehe
    2. Pasal emas tu, mmg inilah masanye utk beli emas. Smada jongkong @ barang kemas…pilih saje. Ada pro dan kontra.
    3. Lelaki kacak mmg mereka yg tinggi sabarnya. 20000% setuju.
    hafizmd recently posted..Lelaki Kacak Suka Buat Kontest?My Profile

  4. menyebabkan lelaki kacak tidak lagi menjadi kacak?hahaha.. pelaburan emas saya ada terfikir juga dulu. tapi modal tiada. pelaburan ni bagus juga untuk jangka masa panjang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge