Giveaway JebengOtai : T-shirt M7
Sepanyol akhirnya mara ke pusingan akhir EURO 2012 seperti yang diramalkan Vanfery setelah mengalahkan Ronaldo 4-2 didalam penentuan sepakan penalti. Sukan bola sepak memerlukan semangat kerjasama antara pasukan. Walaupun mempunyai ‘star’, pasukan akan tentu menghadapi kesukaran kerana tiada kerjasama dan persefahaman. Hanya tinggal pertemuan Jerman dan Itali sahaja untuk Separuh Akhir EURO 2012. Saya terbaca didalam Harian Metro yang mengatakan Jerman mula takut berdepan dengan Italy.

Separuh Akhir EURO 2012


KRAKOW (Poland): Perancang utama Itali, Andrea Pirlo yakin lawannya di separuh akhir Euro 2012, Jerman akan diselubungi perasaan takut apabila mereka bertembung di Warsaw, awal pagi esok.

Jerman tidak pernah menewaskan Itali pada perlawanan kompetitif, sebaliknya tewas tiga kali dan banyak kali seri ketika kedua-dua pasukan bertemu di pusingan akhir Piala Dunia dan Kejohanan Eropah.

Pertemuan di saingan kelayakan Piala Dunia 1962 juga berakhir seri.

Justeru, Pirlo, 33, percaya sejarah akan membawa Itali ke puncak kejayaan.

β€œSudah tentu Jerman takutkan kami, mereka tahu kesulitan yang mampu kami cipta dan rekod pertemuan lalu juga akan membuatkan mereka lebih berhati-hati bagi mengelak tragedi 2006 berulang,” kata pemain tengah Juventus itu. Sumber

Apa pun yang pasti, skuad emas Jerman ini berbeza dengan pasukan lain didalam EURO 2012. Ini kerana mengikut rekod Jerman tidak pernah kalah ketika kelayakkan dan persaingan EURO 2012. Kombinasi skuad emas mereka berubah-ubah dan tidak sama di setiap perlawanan yang dihadapi Jerman. Experimentasi diri jurulatihnya memang menakjubkan. Lagipun semangat juang mereka sangat tinggi dan kebanyakkannya pemain muda berbeza dengan Italy.

Giveaway JebengOtai : Hadiah

Hadiahnya ialah 3 helai T-shirt M7 Dragon untuk 3 pemenang yang bertuah tetapi jika dapat sebarang tajaan, hadiah tersebut akan ditambah dan diumumkan pada tarikh yang dirasakan sesuai seminggu sebelum tarikh tutup penyertaan. Pemilihan pemenang Giveaway JebengOtai ini berdasarkan cabutan ‘random number’ para berserta.

Giveaway JebengOtai

Syarat Giveaway JebengOtai

  1. Tulis sebuah entri ringkas tentang pendapat anda berkenaan dengan Cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati.
  2. Tarikh tutup penyertaan ialah 1 Ogos 2012.
  3. Diakhir entri, sila masukkan :-
Giveaway JebengOtai ditaja oleh JebengOtai

Giveaway JebengOtai : Penaja

  1. Sesiapa yang ingin menjadi penaja tambahan Giveaway JebengOtai sempena Cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati, boleh menghubungi saya di ‘contact form’ dibawah.
  2. Penaja boleh menyertakan url yang hendak dimasukkan didalam ruangan penaja.
[gravityform id=3 name=ContactJebengOtai title=false description=false]
JebengOtaiβ„’
harap2 dpt sokongan rakan2..hehe πŸ™‚