Butik M7 Dilancarkan

Sementara menunggu sepak mula pusingan Akhir EURO 2012, saya telah memuat naik gambar-gambar terkini T-shirt M7 kedalam blog dan Facebook Fanpage Butik M7 untuk dijual secara rasminya. 3 T-shirt M7 Dragon telah dijadikan hadiah tajaan Butik M7 sempena pembukaan rasmi Butik M7. Sebenarnya ini bukan projek JebengOtai, tetapi sekadar membantu rakan-rakan tempat kerja untuk berjinak-jinak dalam perniagaan online. Saya pernah memberitahu rakan-rakan sekerja bahawa potensi berniaga secara online ini sangatlah besar. Kita sebenarnya boleh menjalankan pelbagai perniagaan online hanya menggunakan rangkaian sosial dan salah satu diantaranya ialah Facebook. Tidak mustahil ianya boleh dijadikan pendapatan sampingan. Hanya perlu sabar dan rajin, pasti segala usaha kita dipermudahkan.

Butik M7 : Koleksi Tshirt

Berikut merupakan baju-baju yang akan dijual. Saya baru mendapat senarai rekaan yang terbaru cuma tidak mempunyai gambar untuk rekaan tersebut. Saya akan memuat naik dan mengumumkan jika terdapat produk baru yang akan dijual di blog ini ataupun di Fanpage Butik M7. Jika berminat, tempahan boleh dibuat melalui Tempahan Tshirt M7 atau email saya di [email protected].

Butik M7
Tengku Djan Beraksi
JebengOtaiβ„’
mungkin pki baju M7 ni korng leh drift mcm tengku djan kot..hehe

jebengotai

Menulis sekadar perkongsian. Memberi info dari pembacaan, pengalaman dan kajian dari penulis. Mungkin dari sini, pandangan kita dapat diperluaskan. - Freelance VPS setup ( NGINX + Pagespeed + Vesta ) - Part-Time Blogger

This Post Has 86 Comments

  1. Mus

    tahniah atas pelancaran.. semoga terus maju ya bro..

      1. sjiehan

        patut rasa mcm pnh tgk….

        kaki drift mesti cari baju ni…

        hitam paling lawa!!! hahahaha

        1. JebengOtai

          hehe..mmg lawa bro..tp putih pun cun gak..keliru gak nk pilih..hehe

      2. Royy

        bro klou kemeja ade..klou ade berapa..

        1. jebengotai

          setakat ni kemeja lom ade ag..hnya dibuat khas utk duta shaja..huuhu

  2. Mus

    saya lebih tertarik dengan t-shirt warna putih

    1. JebengOtai

      sama la..hadiah tshirt tu leh pilih hitam @ putih..

  3. titan

    gol dah spain nih..

      1. titan

        nak wat camana..semua pemain italy kurang makan cendol..torres dengan mata sempat minum. tu yang diorang score..silva aje suka makan ABC..tu yang tergol awal..

          1. hafizmd

            patutlah aku tgk pirlo pun cam tak larat jer…lupa makan ‘ubat’ power…hehe

  4. tips

    beautiful black!! πŸ™‚

  5. Juan

    aku pon on da way nk buat mcm ni, tggu

    1. JebengOtai

      caya lah bro..ade ms leh tlg promotekan..hehe

    2. hafizmd

      terbaik bro juan! moga dipermudahkan urusan…ameen

  6. Hafizul

    Emm color putih menarik la..hehe..baju ni ke yang akan diberi kepada pemenag contest jebang otai??

    1. JebengOtai

      aah..tp m7 dragon jer..kalo x nak itam..leh pilih putih..hehe

  7. zuan

    cool shirts.. πŸ™‚

  8. sop

    wau.. tahniah atas pembukaan
    teringin nak buka kedai online…

    1. JebengOtai

      membantu rakan jer…tp minat gak nk bukak kedai online ni..

  9. LadyBird

    smg terus maju.. baju hitam ngn putih je ke?

    1. JebengOtai

      aah..skng ni kaler tu jer..nnt kalo ade len sy update..

  10. akubiomed

    Wah berkembang satu lagi cabang perniagaan. Tanniah. πŸ™‚

  11. Cikgu Hairul

    Warna hitam gambar last tu macam menawan hati. Tahniah atas pelancaran. Gunakan medium yg pelbagai utk promosi. Moga bro ngan kawan bro akan berjaya.

  12. budak felda

    memang betul potensi perniagaan online memang besar sekarang, pandai promosi danambil peluang pasti ada rezeki….design baju-baju pun boleh tahan bro..:)

      1. budak felda

        biasanya kalau dijual sehalai berapa harganya ????

        1. JebengOtai

          ikut design..kalo bj polo tu mahal skit harganya sbb logo M7 disulam..

  13. nurmisnan

    Aku memang suka baju warna hitam..
    cantik tshirt tuh.. Nak satuuuuu…

    1. JebengOtai

      kalo nk free join giveaway jebengotai ya..ehehe

  14. yas

    dah satu langkah kedepan dh nih bro…cuma bukan sendiri punya jerr…:)

    1. JebengOtai

      aah la bro..kalo sendiri punya..mmg best la..

  15. onlajer

    Betul member aku sampai buat kilang cenderahati kat kl atas nama kugeeku

  16. ProfHariz

    Cantik design2 M7 ni. Area utara ada tak ?

  17. daddydee

    cantik bajunya….ada design lain lagi ke??

    suka pada yang warna putih

  18. alieza dayasari

    actually saya tak tahu sgt apa tu M7. tgk gmbr, mungkin kah ianya berkaitan dengan lumba kereta?

  19. zool

    Bagus bisnes baju ni

  20. Hairul Hissam

    wah menarik baju-bajunya..
    tahniah bro di atas pelancaran produk terbaru.. πŸ˜€

  21. Denaihati

    good luck untuk butik online kawan bro, Butik M7

  22. Kulanzsalleh

    Usaha yang bagus kerana membantu rakan.. bro pun dapat manfaat juga

  23. faizul

    Lepas ni bro pun bolehlah juga buka bisnes sendiri, sambil tolong2 kawan tu boleh cedok idea bisnes kan?

    Bro kan ramai follower, so untunglah sapa-sapa yang dipromotekan oleh blog ni. Untunglah!

  24. JebengOtai

    x byk bro..skit2 jer..nk bukk bisnes tu mmg ade..tp modal jer yg x dak..huhu

  25. mak lagenda

    Antara hitam dan putih, putih lbh cepat tangkap mata mak..apapun, taniah beng. Tolong kwn2 pun..sok2 bley bukan biz sendiri plak.

    1. JebengOtai

      aah..sok2 org len tolong kita gak nnt..hehe

  26. cik tom

    org pmpn tak minat kot bj camtu..hee
    tahniah atas pelancaran butik baru!

  27. arelan

    menarik gak design dia.hohoh..ni kang menambah baju hitam dalam my wardrobe je.

  28. iAwani

    tahniah atas pelancaran. Nama M7 seakan-akan Nexus 7, tablet terbaru milik Google.

  29. chii

    itam itu menawan.putih itu suci..ehehe..
    congrts utk kawan JO atas pelancaran butik M7

    1. JebengOtai

      tahniah utk member semoga maju dlm bisness.. πŸ™‚

  30. akhiyy

    memang lawa baju nih..

  31. miss yaty

    fuhyo menariknya..betol la lelaki memang suka ringkas je design kan..huhu~

  32. Juan

    satu baju ko tolak berapa, aku nak juga jual, hheh

  33. djchef

    smart design2 baju neh, laki2 mmg jenis suka yg simple2

  34. donnyien

    tahniah bro, semoga terus maju jaya, baru tau bro ada butiq ni πŸ™‚

  35. hairulafiz

    memang cantik baju m7…..berapa harga sehelai kalau naka oder siap poe tu bro…

  36. deez

    saya nak beli t-shet m7 black color.saiz s…ada tak? berapa

  37. fauzan

    1 helai berapa?

  38. Anuar

    Ade colar tshirt m7drive x?black or white..klu ade brp sehelai siap pos?tq

    1. Anuar

      size XL lupe nk bgtau..pm ar tq

      1. jebengotai

        ade bro..ready stok..rm70 siap pos..hehe

        1. Anuar

          design yg mana satu eh..ade gambar x?klu ade design lain ke..nk tgk dl.tq

  39. hairulafiz

    semoga tahun 2013 lebih maju dalam bisnes ini

  40. amir

    bro,Drive M7 KBS Drag Battle baju ni ade x kalaw ade nak oder

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.