Wordless Wednesday : Penutup

penutup

jebengotai

Menulis sekadar perkongsian. Memberi info dari pembacaan, pengalaman dan kajian dari penulis. Mungkin dari sini, pandangan kita dapat diperluaskan. - Freelance VPS setup ( NGINX + Pagespeed + Vesta ) - Part-Time Blogger

This Post Has 60 Comments

  1. Hazmin Hamudin

    Penutup pembentung dekat mana ni? Selalunya nampak yang sudah bergarak dan tiada gambar macam ni.

  2. faizul

    Panjang umur manhole ni ye. Mesti ada yang menjaganya ni, kalau tidak dah lama masuk ke kedai besi dek dicuri orang.

    Cantik juga ye.

    1. jebengotai

      bukan polis yg jaga..tp msyarakat dan diri sendiri yg jaga..hebat kan.. 🙂

      1. Mus

        baguslah.. masih ada masyarakat kita yang berjiwa murni

        1. rahman

          hebat.. bukan senang nak jaga tu.. silap sikit… lesap 🙂

          1. hafizmd

            ini kalau kat luar bangunan, dah lama lesap agaknye =)

  3. azman

    Siap berukir..mesti mahal ni,jgn kena curi dah.

    1. jebengotai

      bg mereka nilai cantik tu lebih berharga dri nilai besi tu..huhu

  4. Lizz

    cantik pulak ukiran tu. kat mana ni?

  5. Cikgu Hairul

    Belum dicuri lagi?

    1. jebengotai

      hehe..belum,maybe mentaliti diorg kelas pertama..

      1. hafizmd

        takde mase nak kelepet benda2 camni…hheehe

  6. Mus

    nombor tu mcm serial number..

  7. shraqs

    Nice!

  8. Norizwan

    ini kalo orang curi biasanya jual kat besi buruk masyukk sgt ni huhu…

      1. iAwani

        boleh kayo seller besi buruk kalo gitu, habis dikopaknya semua penutup manhole. hehe.

  9. nurmisnan

    mcm pernah ku lihat ini tapi dimana ya… hik3

  10. onlajer

    no siri tu nak mengelak dari dicuri ke apa

  11. hatiputera

    ramai mata yang memandang tu…tunggu line clear jer..lesap.

  12. Blog Asyraf

    Berukir tu yg menarik..boleh tahan lama ka tu eeheheheh..

  13. titan

    peh, memang semart aahhh..

  14. iAwani

    unik! the mungkin nombor tu nombor siri paten design dia. Supaya tak di tiru (macam kes Apple claim Samsung tiru iPad).

    1. jebengotai

      mungkin juga..xpun utk template design die..kalo dh lusuh..lebur lepastu buat ikut design nombor siri tu..

  15. Kulanzsalleh

    boleh tahan design penutup tu…

  16. chii

    cantiknya penutup ni

  17. puteri kasih

    wow siap dengan ukiran dan no siri..memang unik 🙂

  18. sjiehan

    bukan main cantik lagi…. hahaha..selalu yang ada tulis JPA je….

  19. sjiehan

    wah,skrang orang komen ade bintang laaa! baruperasan!

    1. jebengotai

      aah bro..leh try beat sdc..5 bintang tu..hehe

  20. akhiyy

    siap ade nombor siri..

  21. keretahitam

    post simple!

  22. akubiomed

    Kalau di Malaysia sudah lama lesap ke kedai besi buruk.

  23. sollehahn

    uih…siap ada serial number…hahah

  24. arelan

    ingatkan penutup apa la tadi.hahaha

  25. Hafizul

    Untuk apa penutup ni digunakan??hehe…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.