Wordless Wednesday : Beras Terbakar

N900 - Legend of Beras Terbakar

 Penginapan homestay budget di Langkawi boleh didapati di LangkawiHomestay.Net 

jebengotai

Menulis sekadar perkongsian. Memberi info dari pembacaan, pengalaman dan kajian dari penulis. Mungkin dari sini, pandangan kita dapat diperluaskan. - Freelance VPS setup ( NGINX + Pagespeed + Vesta ) - Part-Time Blogger

This Post Has 25 Comments

    1. iza

      Lain kali la..
      Nak balik kg dulu, InsyaAllah..

  1. Juan

    aku dah pi langkawi tp x pi beras terbakar, rasa ralat la plak

    1. JebengOtai

      dulu org kata beras tu byk..tp la ni dh tiggal satu pinggan sbb depa dok amik wat souvenir..huhu

  2. faizul

    Saya tak perasan plak ini kat area mana ye. Rasa lain je pintu masuk dia ni.

    Seingat saya atk ada gerai-gerai kat depan tuh.

    1. JebengOtai

      owh..ade..yg ni kat belah dlm..btul2 dpan rumah tradisional..

  3. iza

    Assalam..
    Pernah sampai sana tapi tak ada nampak beras terbakar. Mungkin terkambus dalam tanah sebab dah lama sangat kot…
    Dah berubah suasana kat situ, tahun 1995 dulu rasanya macam tak ada gerai kat situ..

      1. hafizmd

        oooo….nanti2 lehlah lebih byk gambar2 tmpat menarik…jgn lupa tmpat makan sekali…hehe

        bro JO..site langkawihomestay tu bro punye ke?

        1. Jebeng Otai

          Tmpt mkn nnt sy update tmpt yg best dan murah..hehe

          1. hafizmd

            cantiklah bro…kalau takde gambar makan2, mmg tak sah aku ni….hahahaha

        2. Jebeng Otai

          Xderla..sy membantu admin lgkhomesty.net..utk loading ag lju..tp mmg payah sbb nk letak map dan gmbar..

  4. nurmisnan

    Last ke Langkawi tahun 2001.. La ni sampai skrg tak
    jejak lagi..

    1. Jebeng Otai

      Dh dkt 10 thun lbih dah..lama gak tu

      Maybe dah byk kmjuan..pelancong mkin lama makin ramai..huhu

  5. hafizmd

    Cantik tempatnya…rugi pulak aku tak singgah sana hari tu…huhu..

    Ni yg rase nak buat plan lagi ke langkawi ni…hehe

    p/s-thanks bro JO utk review di Alexa. Akan menyusul utk blog JO ni… =)

    1. Jebeng Otai

      Byk ag tmpt menarik..pling can tik kt tg rhu..xdan nk amik gmbr..bateri kmera habis..huhu

      p/s : tp org kata datai pling cntik..ade hotel 7 bintang kt situ..huhu

  6. chii

    beras terbakar? cantiknya umh tu..bila la dpt berkesempatan ke sana

    1. Jebeng Otai

      owh..skng dh mcm2 pengangkutan ade..ade flight,nak nek bas ker..drive sendiri pon leh..

  7. suri

    blh murah 2hee saya tak eprnah kesana mau gak ke sana nnti bwk mak ayah slkli klu ada rzki umur yg panjang

  8. suri

    bakal duduk sana means bakal kwin dg org sana ker apa haa? hee..sori terbanyak tanyer sb saya baru je beberapa kali masuk klr ke laman blog ni heeee..hrp admin tak kecik ahti

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.