Nokia Pureview 808

Krisis demi krisis dialami Nokia.Persaingan hebat jenama Korea Selatan menyebabkan telefon bimbit dimana kelahiran Angry Bird semakin lama semakin terpinggir. Saya dapat rasakan Nokia Edisi Lumia tidak memberi impak kepada para penggemar gadjet canggih di serata dunia. Jika saya terpilih menjadi finalis dalam ‘Contest Gadget Impian Denaihati.com’ , sudah pasti saya akan memilih Nokia Pureview 808 yang berjaya menarik perhatian saya.

Tabik dengan semua peserta akhir contest yang berusaha bersungguh-sungguh dengan berbagai strategi untuk mendapat undi terbanyak. Terima banyak email dan DM minta semua peserta keluarkan skill macam mana boleh dapat undi sebanyak itu. Memang bagus sangatlah kalau semua peserta berkongsi ilmu. Denaihati.com

Berbagai strategi digunakan finalis pertandingan dan secara tidak langsung dapat memberi ilmu pengetahuan selok belok dalam dunia blogging ini. Nokia Pureview 808 bakal dikeluarkan pada bulan Mei 2012. Model ini dilengkapi dengan kamera lensa Carl Zeiss 41MP. Hanya satu sahaja telefon bimbit didunia ini yang mempunyai kapasiti begitu besar. Dilengkapi juga dengan flash Xenon, Autofocus dan ND Filter.

 Penginapan homestay budget di Langkawi boleh didapati di LangkawiHomestay.Net 

JebengOtaiβ„’

Mmg seswai utk kaki mobile photography.. πŸ™‚

 

sumber : GSMARENA

jebengotai

Menulis sekadar perkongsian. Memberi info dari pembacaan, pengalaman dan kajian dari penulis. Mungkin dari sini, pandangan kita dapat diperluaskan. - Freelance VPS setup ( NGINX + Pagespeed + Vesta ) - Part-Time Blogger

This Post Has 42 Comments

  1. Juan

    kenapa pixel density dia rendah dan resolution juga rendah, mcm kurang best skit lah

    1. JebengOtai

      yela..tp sy prefer camera..lensa carl zeiss mmg x mengecewakan.. smpi x hirau kan pixel density..hehe

      1. rahman

        camera nokia memang terbaik

      2. yas

        Kamera dia sampai 41MP? Biar betul tu bro??

  2. Anarm

    pehh.. camera 41MP.. kenapa tak cukupkan 50? πŸ˜›

    1. JebengOtai

      50MP ??..besarnya..perit gak nk upload gmbr.. πŸ™‚

  3. anif

    Untuk blogger Saya rasa phone ini cukup cool! Boleh ambil gambar yang menarik tanpa perlu usung DSLR. πŸ˜€

    1. JebengOtai

      btul..kalo kaki mobile photography mmg seswai phone ni πŸ™‚

  4. shraqs

    Spec lain dah ok semua, cukup lengkap tapi yg tak best sebab masih guna Symbian πŸ™

    1. JebengOtai

      btul jgak kan..aplikasi die x brape byk mcm android..

      1. shraqs

        Dah ramai developer yang beralih ke iOS & Android,.. maklum jelah pasaran lebih besar, nak cari untung. πŸ™‚

        1. JebengOtai

          kalo google dah release app inventor..mmg meletop la android pas ni..huhu

  5. klcitizen

    wah, cakap2 teknikal dalam entri ini membuat saya pening … hahaha

    1. suri

      jangan katakan kakak je pening saya pula burug2 keliling kepala ni heee..

      pstt..asal hpy blogging oklah tu..heeee deh jgn sushkan org and bt skit hati sudahlah heeee

      1. JebengOtai

        hehe..tp ikut keperluan masing2..kalo suka amik gmbr..spec ni yg terbaek.. πŸ™‚

  6. suri

    suka melihat perkembangan sihat bgi antara2 bloger.makin kembag ilmu makin ramai pula rakan2 di kenali

    1. JebengOtai

      btul..ramai juga blog2 dari rakan2 yg byk memberi info..tu yg slalu ziarah πŸ™‚

  7. suri

    semakin banyak pilihan mata jadi rambang. kalu ada lebih duit tu kena pilih2 hp yg terbaik.

    1. JebengOtai

      terbaik dari segi praktikal..ssh jgak kalo beli yg hebat2 tp x reti guna..huhu

  8. Mr Bukit Besi

    Tang kamera dia tu mcm bengkak je..haha.tp spesifikasi dia best…terbaik.

    p/s: cantik ah blog ni…kemas dan ringan. i like πŸ™‚

    1. JebengOtai

      maybe terpaksa design agak ‘bengkak’ skit..sbb nk muatkan sensor dalm area yg kecik mmg payah..sbb tu dslr besar2 belaka..

      p/s : xder la cantik..simple2 jer..hehe

  9. puan kutu

    tak kisahlah nokia ke apa,asal namanya gadget best je klu dpt.hehe

  10. azura

    saya bab hphone boleh je pakai yang biasa walaupun keinginan tu banyak…

    1. JebengOtai

      btul..kalo nk ikutkan mmg kene tukar tiap2 bulan..

  11. yas

    Gamaknya berapa lak rega dia nanti kat market sini eh??

    1. JebengOtai

      mungkin strategi nokia menarik minat pelanggan nya yg berpaling tadah..hehe

  12. zalin

    memang menarik la spec phone nokia 808 ni..nak2 kamera dia..tp sy lebih suka phone samsung buat masa skrg ni..

    1. JebengOtai

      hehe..samsung skng ni pon not bad juga..tp jika biasa guna nokia, autofocus nokia much more better…kdg2 leh wat efek bokeh.. πŸ™‚

  13. alieza dayasari

    hp ni mcm gadget robotic ar…
    smart sih…..

  14. FAKHRUDDIN

    fulamak…daripada beli DSLR baik beli nokia ni,,,

    1. JebengOtai

      hehe..cume x leh nk ctrl aperture ngn shutter speed la..ssh tu.. πŸ™‚

  15. akubiomed

    Saya masih mengunakan Nokia MusicXpress 5800 untuk kegunaan harian. Sangat berpuas hati dengan prestasinya. πŸ™‚

    1. JebengOtai

      btul tu..cukup ape yg kite ade..kalo x der bru leh angkat hp ni.. πŸ™‚

  16. puanbee

    tak berapa pandai tengok spec semua ..

    biasa tanya org ..

    mana best , laju dan tak hang bila masuk internet , org jawab yg tu ..yg tu lah kita cari ..

    1. JebengOtai

      owh…tp kalo nk ikutkan spec die hmpir sama cam galaxy ace..cume os jer pki symbian x sure hang ke x..sbb x pnah pki..:)

  17. iza

    Assalam…
    Tak pernah lagi beli handphone sendiri, semua orang yang bagi. Bila dapat free ni, tak kisah phone apa pun asalkan boleh guna.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.