Satu demi satu khabar angin dimainkan di ruangan siber ketika ini. Salah satu khabar angin yang yang agak menakjubkan ialah informasi terkini berkenaan dengan konsep Samsung Galaxy S3 yang saya perolehi ketika saya membaca “Samsung Galaxy S3 Concept (Video)” di Mobility World. Samsung semakin agresif dan dengan khabar angin yang disebarkan para blogger, banyak syarikat perkhidmatan telekomunikasi menempah lebih awal kerana mereka percaya setelah kejayaan S2, Galaxy S3 pasti lebih menyerlah.

Terdapat pelbagai rumors yang dikeluarkan oleh peminat – peminat Samsung Galaxy SIII berkaitan ciri – ciri yang bakal dilengkapi oleh Samsung Galaxy SIII walaupun tidak ada sebarang makluman rasmi dari pihak Samsung sendiri. Antara rumor yang dikaitkan dengan Samsung Galaxy SIII ialah:-

  • Dilengkapi dengan quad-core processor,
  • Dilengkapi dengan sambungan 4G LTE,
  • Diperbuat daripada bahan ceramic,
  • Dilengkapi dengan Android Ice Cream Sandwich 4.0,
  • Memiliki 4.8 inci Super AMOLED high def display,
  • Waterproof Coating,
  • Wireless Charging Technology.

Rumors yang terbaharu, video Samsung Galaxy SIII concept phone yang dihasilkan oleh Tyler Lehmann dan dijangkakan akan diumumkan pada bulan April nanti. Sumber

Wireless Charging Technology

Teknologi hebat seperti Wireless Charging Technology bukan saja memudah para pengguna telefon pintar itu, malah membuka lembaran baru penggunaan kenderaan elektrik di dunia. Bayangkan semua kenderaan ini tidak perlu mengecas dengan membawa kabel Β  elektrik tetapi hanya menggunakan teknologi wireless sahaja. Aplikasi ini telah lama di jumpai oleh Nikolai Tesla dan pasti dapat merevolusi pengangkutan masa hadapan.

[media url=”http://www.youtube.com/watch?v=DQPT-y7x4Hs” width=”600″ height=”400″]

JebengOtaiβ„’
Tak sabar-sabar menunggu bulan April.. πŸ™‚

Menulis sekadar perkongsian. Memberi info dari pembacaan, pengalaman dan kajian dari penulis. Mungkin dari sini, pandangan kita dapat diperluaskan.

– Freelance VPS setup ( NGINX + Pagespeed + Vesta )
– Part-Time Blogger

32 Replies to “Konsep Samsung Galaxy S3

  1. wah..samsung galaxy makin canggih la..tapi saya tetap minat dengan blackberry sebab plan internet murah bagi prepaid..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.