Wordless Wednesday : Syma

syma

jebengotai

Menulis sekadar perkongsian. Memberi info dari pembacaan, pengalaman dan kajian dari penulis. Mungkin dari sini, pandangan kita dapat diperluaskan. - Freelance VPS setup ( NGINX + Pagespeed + Vesta ) - Part-Time Blogger

This Post Has 51 Comments

    1. papa mifz

      ye ker murah bro….musykil den…pasti mahal kan…

      1. jebengotai

        xla..ade yg bawah 100..hehe

        leh gak main heli rc ni..hehe

        1. hafizmd

          bawah seratus ek…oklah tuh…

          ambe ada jugak pasang angan2 nak beli satu, tp belum tercapai hasratnya…

          p.s-maklumlah, masa kecik2 tak dapat main, dah besor pjg, baru nak beli..keh3

  1. titan

    pehh..ini barang mahal derrr..

    1. onlajer

      kalau mahal dah jadi tak boleh tahan dengan harganya

      1. jebengotai

        brand ni murah jer..tp utk indoor..mini helikopter..dlm RM80 dah leh praktis..ehhehe..yg mahal tu kalo outdoor..leh cecah ribu2 gak la..

        1. hafizmd

          yg outdoor tu, mmg mahal yg amat…
          indoor oklah bro Jo…layan jugaklah nikan?

  2. syaifuddin alias

    ni kalau beli isi cangkuk bawah dia, boleh kutip rambutan yang tinggi2 atas pokok ni ..hehe

    1. jebengotai

      hehe..tp bateri die leh tahan 10 minit kalo terbang terus..hehe

  3. Juan

    adik aku ada beli, memang best lah main, tp kalau dapat beli yang lebih besar lagi best sebab lebih stabil

    1. jebengotai

      yg besar fixed pitch tu mahal..sistem lebih kompleks dari coaxial ni..tp utk training leh la..

  4. nurmisnan

    nak buat GA ke brother..
    best tuh.. hik3

  5. Denaihati

    kalau tak silap brand2 macam ni ada sparepart kalau rosak, maklumlah asyik crash je…

    1. jebengotai

      aah ade..sbb tu beli yg murah kalo rosak x ralat sgt….hehe

  6. hafidz

    wah. best ni. boleh layan~

  7. anif

    Hobi mahal ni.. Tapi kalau sudah minat, duit bukan masalah! 😀

  8. Bro Zulkbo

    salam..
    ingatkan mak we mana nama Syma nih..
    rupanya yang boleh terbang..mahal
    hobi ni kan..?

    1. jebengotai

      xmahal cikgu..bawah 100 pon ade..sj utk suka2..agak mencabar gak.. 🙂

  9. yas

    bape scale ni bro?? Ada main rc kaa???

    1. jebengotai

      scale x pasti..tp ade yg pjg 20-30cm…ade yg 50cm

  10. Juadah

    Kalau dah minat, tak kira mahal/murah sanggup diperolehi.

    1. jebengotai

      kalo sampai ribu2 x la..tp main heli rc ni menguji kecekapan gak..

  11. beckhrooy

    seronok juga tengok orang main helicopter ni

  12. Blog Keperawatan

    Melihat tampilan dan desaignnya harganya tentunya tidaklah murah itu

  13. KiD

    boleh jadi pasukan merisik nih.. hehehehe

  14. akubiomed

    Memang ada pelan hendak beli tetapi tidak tahu jenama yang molek.

    1. jebengotai

      mmg byk brand yg bgus..tp syma ni pling murah utk rtf mini.. 🙂

  15. zool

    cool. adik aku ada kereta control.. best gak layan

  16. SDC

    Kerana minat sanggup ku turutkan 🙂

  17. azura

    cer try drive

  18. Norizwan

    kalo lihat model camni pakai bateri kan??pakai minyak punyer nampak tank dia….

    1. jebengotai

      aah..pki batteri..kecik jer heli ni..sejengkal lebih kurang..

  19. faizul

    mula-mula ingatkan sym jenama motor tu. Rupanya rc heli. Dah beli ke ni atau sekadar provoke je? Camne rupa controllernye ye?

    1. jebengotai

      controller die agk besr..sy msih survey lagik..hehe

  20. wanayu

    memang menarik permainan ni.. dulu masa kecik nak gak benda ni satu tapi mahal harganya.

    1. jebengotai

      mungkin ketika itu msih x byk ag produk seperti ini..

  21. apih46

    yang pakai nitro@petrol brape pulak harge ,,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.