Wordless Wednesday : Subsidy Rationalisation

Malaysian Subsidy Report 2010

Jebeng Otaiβ„’
bahan bacaan yg menarik πŸ™‚

jebengotai

Menulis sekadar perkongsian. Memberi info dari pembacaan, pengalaman dan kajian dari penulis. Mungkin dari sini, pandangan kita dapat diperluaskan. - Freelance VPS setup ( NGINX + Pagespeed + Vesta ) - Part-Time Blogger

This Post Has 30 Comments

  1. donnyien

    Terima kasih banyak-banyak PM…

    1. rahman

      nampak kesungguhan PM dalam merencanakan negara kita kearah lebih baik… semoga berjaya

      1. hafizmd

        nak kena download dulu..

        thanks bro berkongsi…

  2. kimmie

    terima kasih ku ucapkan padamu

  3. anif

    Mahu tidak mahu.. ianya langkah yang perlu dibuat untuk mengelakkan negara terjerumus ke krisis yang lebih besar.

  4. zool

    menarik cara guna slide ni..

  5. Mummy Akmar

    Bersyukur dengan apa yang ada. Tapi high income tu taknampak pon lagi..
    Kenapa barangan produk Malaysia lagi mahal? Masih tertanya-tanya.

    1. akubiomed

      Biasalah mana-mana produk tempatan lebih mahal ia juga berlaku daripada negara lain. Murah kalau produk tersebut daripada China.

  6. akubiomed

    Banyak R&D telah dilakukan termasuk serbuk kayu boleh dijadikan gula, kelapa sawit boleh dijadikan bio fuel kenapa tidak dikomersialkan. Kenderaan Hibrid masih lagi tidak dimampu milik oleh golongan berpendapatan sederhana dan ke bawah walaupun dimansuhkan cukai.

    Harga barang runcit makin melambung.

    1. hafizmd

      1 persoalan yg baik. Apa yg ambe nmpak, kita masih lemah dalam bab pengkormesialan sesuatu hasil R&D.

  7. papa mifz

    semoga Malaysia tidak menjadi seperti Greece…

  8. ajumohit

    nice sharing

    salam kenal, mohon sokongan untuk klik button google +1 untuk entry

  9. Norizwan

    info yang sangat bermanfaat…thanx PM.. πŸ™‚

  10. pahan

    Style gak guna slide mcm tu.hehe

  11. Eizil

    Tak sempat lagi baca sampai habis semua slides ni, ada kelapangan nanti boleh ulangkaji balik, kalau skrol sekali imbas, memang kurang faham dibuatnya…

  12. hatiputera

    Banyak betul bantuan daripada kerajaan untuk membantu rakyat ke arah hidup yang lebih baik.

  13. iza

    Kunjungan jumaat di sini..

  14. MDHAFiZ.NET

    saya sayang PM Najib saya sekarang tp saya lg sayang TG Hadi Awang. . hikhikhik. .. πŸ™‚

  15. beckhrooy

    semoga pengurusan negara makin maju dan baik

  16. ohcikgu

    fuh..apa diberi..dan ada manfaat. Terima seadanya. πŸ™‚

  17. daddydee

    tengok skali imbas dulu. Nanti akan tengok satu-satu…

  18. puteri kasih

    info yang menarik..semoga kebajikan rakyat terus diutamakan

  19. Hafizul

    baca atas dua 3 slide jer..lepas tu kat bawah tgl kertas kosong jer..mungkin line slow kot..

  20. Bab subsidi dan program kerjaan ini actually tak payah sangat nak faham. Cuma yg agak menarik ialah, PM, menerusi Pemandu cuba guna kan presentation yang colorful dan banyak grafik. A bit mcm Obama, dia cuba dekat diri dgn golongan muda yg kawe rasa lebih prefer maklumat sebegini.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.