Wordless Wednesday : Projek Android

projek android

Jebeng Otaiβ„’
masih jauh lagi perjalanan..huhu

jebengotai

Menulis sekadar perkongsian. Memberi info dari pembacaan, pengalaman dan kajian dari penulis. Mungkin dari sini, pandangan kita dapat diperluaskan. - Freelance VPS setup ( NGINX + Pagespeed + Vesta ) - Part-Time Blogger

This Post Has 39 Comments

      1. jebengotai

        lebih kurng la..yg sshnya android byk version..kene pilih versi yg terbawah utk semua device leh install..huhu

  1. Budak Geek

    Boss…kau buat custom ROM sendiri ke nie bro???

      1. hafizmd

        Kami macam biasa, support bro JO sokmo2…moga sukses dan kental bereksperimen =)

    1. jebengotai

      belum sempurna lagi..mungkin awal tahun hadapan sudah boleh diguna.. πŸ™‚

  2. Hazmin Hamudin

    Fuh… Dah ada apps sendiri untuk android.. Senang ke bro buat apps ni? Hehe

    1. jebengotai

      cara yg ni guna html/java/css…yg biasa kita guna..utk yg original kod android sy x mampu ag..huhu

    1. jebengotai

      aah..yg ni utk bumi langkawi homestay..ade satu ag projek baru.. πŸ™‚

  3. zool

    hebat la.. bagus2 muda2 buat camni.. lainla cam den otak dah beku

  4. SDC

    Banyak website yang boleh buat apps utk kita πŸ™‚

    1. jebengotai

      btul..ttp ade syarat2nya..part keystore tu yg paling payah..sblum leh submit kat google play πŸ™‚

  5. Juan

    bro kalau ada ilmu boleh lah share dengan saya

    1. jebengotai

      bleh2..nnt sy wat entri pasal ni..pki kod html jer..hehe

      cuma integrasi wp xdak siapa yg mampu ag.. πŸ™‚

      1. hafizmd

        ni yg best ni…kita pakat tunggu dan doakan bro JO siapkan benda ni dgn sukses!

  6. TehR

    bila la aku dapat belajar nak buat ni
    harap2 tahun depan boleh godek2 kat mana2

    1. jebengotai

      kalo cikgu pernah guna wamp @ xamp..caranya hampir sama..pindah masuk file html dlm folder www πŸ™‚

  7. donnyien

    tahniah bro, saya tidak pakar membangunkan app seperti ini.

  8. daddydee

    tahniah tuan. Satu projek yang hebat.

  9. hairulafiz

    tahniah bro…ini kira satu pencapaian yang boleh dibanggakan

    1. jebengotai

      sy guna skrip org lain..campur2 untk dptkan hasil yg dikehendaki..

  10. gamep01nt

    apps sendiri ke? peh mmg otai

    1. jebengotai

      godek2 org punya skrip bro..nk buat sendiri berzaman gak tu..

  11. lewisdotmy

    terbaik la bro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.