Wordless Wednesday : Intel 48 Cores

intel 48 cores

Jebeng Otaiβ„’
mak aih..48 cores tu..huhu

jebengotai

Menulis sekadar perkongsian. Memberi info dari pembacaan, pengalaman dan kajian dari penulis. Mungkin dari sini, pandangan kita dapat diperluaskan. - Freelance VPS setup ( NGINX + Pagespeed + Vesta ) - Part-Time Blogger

This Post Has 60 Comments

    1. hatiputera

      dah ada kat pasaran malaysia ke bro JO

    1. jebengotai

      pttnya 80 core..tp intel x berjaya..ni msih experimental lagik..

      1. Bro Zulkbo

        salam..
        ermm..makin canggih
        manggih la nanti komputer

        1. hatiputera

          cepat sungguh teknologi dari intel nie bergerak yer.

    1. jebengotai

      sy pon bru nk godek2 blik..byk jauh sgt tertinggalnya..hehe

  1. titan

    pehh..banyaknya core..

      1. hatiputera

        Core 2 Quad pun HP belum pakai lagi.

  2. Shasha Mohamed

    Saya tak faham sangat pasal gajet2 nih. Tapi minat gak belajar pasal dia πŸ˜‰

    1. papa mifz

      samo la dengan PM…bab2 core nih lomah sikit…huhu

      1. jebengotai

        sy pon phm skit2 jer..ni entry kes terkejut ni..

  3. Denaihati

    untuk processor pc ke…gerenti lagu giler

    1. hatiputera

      pasti mahal giler harganya tu.

  4. Juan

    aku suka kalau benda laju, sejuk dan save power consumption

    1. jebengotai

      dgr katanya lebih jimat dari siri processor ivy dan sandy..

  5. anif

    Teknologi sudah ada.. Harap akan ada OS yang dapat mengoptimumkan kuasanya! πŸ˜€

  6. hatiputera

    berapa kos agaknya tu.

  7. Sop

    perh…
    skrg dok pakai laptop duo core jer,, hehehe

    1. hatiputera

      HP pakai i3 jer sekarang nie dari sony vaio.

  8. donnyien

    bagusnya kalau pakai komputer 48 core ni.. pasti memusakan

    1. jebengotai

      hardware dh cun..cuma software jer x der yg utk 48 core..hehe

  9. Amirez

    quad core pun tak pernah merasa lagi. agak2 berapa harganya ni kat Malaysia nanti?

    1. jebengotai

      jika dikeluarkan rasanya lebih murah dari i9.. πŸ™‚

  10. ajumohit

    mmmmm saya mmg kene blaja lagi bab ni

  11. Eizil

    48 cores pun ada ya… mantap… kalau super processor macam ni, diorang cadang untuk buat apa jer ya? memang dah ada dalam production ke atau sekadar untuk percubaan jer…

    1. hatiputera

      mungkin untuk pre-production dulu kot.

      1. jebengotai

        hanya beberapa unit shja yg dibuat utk dihantar ke pusat kajian dan universiti..nk suro diorg buat sofware compatible dgn 48 core..

        rugi la x guna semua core yg ade..hehe

  12. gamep01nt

    google troih~!

  13. Mummy Akmar

    Alahai bercakap tentang processor.. Laptop plak 2 hari lepas buat hal takleh nak Online.. Huwaaaaaaa.. nak kena pegi Dell SVC plak! Terbatas dah kerja2… :((((((

  14. rahman

    48 teras.. huhu πŸ™‚

  15. akubiomed

    Saya kecewa dengan perubahan hardware kerana dari zaman OS Windows 95 hinggalah OS Windows 8 selalu sahaja merungut sistem perlahan. Mungkin sifat manusia tidak pernah puas kot. πŸ™‚

  16. Hafizul

    Emm buat masin game sedap ni..pakai pulak 4 monitor..wahhhh seronoknya..berapa harga ni bro?

    1. jebengotai

      msih dlm peringkat kajian ag..tp intel dh kuarkan beberapa ratus unit utk pusat kajian dan universiti reka software utk guna potensi 48 core tu..hehe

  17. sha

    cepatnya teknologi perisian komputer !!!

    1. jebengotai

      jika dikeluarkan mungkin standard harga mcm skang.. πŸ™‚

  18. cik tom

    teknologi semakin hari semakin canggih..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.