Wordless Wednesday : Dual LAN

dual lan

Jebeng Otaiβ„’
dual lan @ lan teaming..terbaik dari Gigabyte πŸ™‚

jebengotai

Menulis sekadar perkongsian. Memberi info dari pembacaan, pengalaman dan kajian dari penulis. Mungkin dari sini, pandangan kita dapat diperluaskan. - Freelance VPS setup ( NGINX + Pagespeed + Vesta ) - Part-Time Blogger

This Post Has 56 Comments

  1. auc

    huh sampai dua tu
    satu line unifi satu lagi time, boleh ke?

    1. jebengotai

      Xpastila sy..die x lajukan internet..tp lajulkn file transfer ikut lan..

  2. anif

    Menarik ni! Boleh buat LAN connection lagi laju! πŸ˜€

  3. KiD

    boleh pakai dua ISP dalam satu masa ke? πŸ™‚

    1. hatiputera

      kalau pakai dua serentak ,error ip conflict kot.

      1. jebengotai

        Boleh pki serentak..bandwidth lan digabungkn jdik 200mbps..sesuai utk network gamerz mcm dota..hehe

  4. hatiputera

    satu buat untuk local dan satu lagi untuk WAN. Motherboard pakai soket 475 ke JO?

      1. hatiputera

        Berapa harganya. Chipset pakai apa?

  5. Amirez

    owh boleh ek dual LAN dalam satu MOBO?
    tak pernah belajar pulak dalam silibus dulu ni hehe

    1. jebengotai

      Baru ag ni bro..inovasi gigabyte…tp server biasanya dh pki..

  6. Hazmin Hamudin

    Terbaik la mobo ni… tu siap boleh OC lagi tu… Kaki gamers mesti suka ni.

  7. Hafizul

    emm sy sentiasa kuno..first time tgok motherboard mcm ni..hahahaha..wahh seronok la dari segi sent data melalui rangkaian…

    1. jebengotai

      mmg seronok..silap2 leh streaming jer kalo ade NAS storage.. πŸ™‚

  8. Adam

    Ini memang masyuk + terbaik… Boleh bukak syarikat hosting pasni.. huhu

    1. jebengotai

      kalo syarikat hosting better bli server jer..lgik tahan..hehe

  9. titan

    haha..mana hang dapat ni haa??

  10. Sobri Mansor

    Berapa harga motherboard nih?

    1. jebengotai

      speed utk transfer file ikut lan..sbb bandwidth dh ganda dua..hehe

  11. akubiomed

    Belum pernah melihat Motherboard yang mempunyai 2 LAN. Kalau gamers memang suka. πŸ™‚

    1. jebengotai

      semua perasaan ada bro..sedih pon ade sbb harga pon leh tahan..hehe

  12. sollehahn

    X79S-UP5…terbaek…

  13. Bang Iwan

    mantap sangat… jadi kepingin rasanya merakit komponen seperti itu juga.

  14. Anuar

    Satu perkongsian info yang sangat menarik.. Terutamanya untuk orang macam saya ni yang agak ketinggalan tentang teknologi.. πŸ˜‰

    1. jebengotai

      sy pon br jer tau apa dual lan ni..masih baru lagik..hehe

  15. iAwani

    saya ada nampak motherboard ni. Ada Dual LAN. Satu untuk line Strxeamy, satu lagi untuk bersambung ke intranet atau local area server. Ngam digunakan untuk high end computers dalam aktiviti gaming, industrial atau di rumah.

    1. jebengotai

      low yat rasanya dah ade..kalo pilih socket utk i7 extreme..jejak ribu2 gak..huhu

  16. zool

    2 port LAN mana satu nak guna nanti agaknya

    1. jebengotai

      dua2 boleh guna serentak..sekaligus πŸ™‚

  17. klcitizen

    wow!
    memang takpaham kebendenya jebeng πŸ™‚

    selamat hari raya

  18. puteri kasih

    sesuai untuk gamers la ni kan

    p/s selamat hari raya aidiladha JO πŸ™‚

  19. donnyien

    terbaik la bro..

  20. papa mifz

    hmm…den tak berapa pasti berapa hebat nyer benda alah kat atas tuh, tapi raso nyer sure barang baik tu kan…hehe

  21. wazy

    Memang terbaik lah,dual lan tu

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.