Wordless Wednesday : AuuuUuMmm

AuuuUuMmm

jebengotai

Menulis sekadar perkongsian. Memberi info dari pembacaan, pengalaman dan kajian dari penulis. Mungkin dari sini, pandangan kita dapat diperluaskan. - Freelance VPS setup ( NGINX + Pagespeed + Vesta ) - Part-Time Blogger

This Post Has 65 Comments

      1. zool

        zoo melaka???? tak ajak pun… T__T

        1. ProfHariz

          Teringin nak ke Zoo Melaka. Tapi tak masuk2 pun

          1. JebengOtai

            uih yeke..ade kesempatan leh pi..berpeluh juga nk jalan2.. 🙂

          2. daddydee

            saya pun tak pernah lagi masuk zoo…

      2. hafizmd

        harimau kat zoo melaka lagi best utk kita tgk…dekat sikit, kalau kat zoo negara…jauh harimau tu duduk…nampak sipi2 jer…hehehe

        1. JebengOtai

          yela..jgn terlalu dekat pula..tp mmg besar la rimau ni.. 🙂

  1. sjiehan

    zoo melaka ke????

  2. nurmisnan

    Rasanya last sekali aku tgk harimau masa bercuti di Ngoronggoro Tanzania
    Seronok woooo tgk binatang live.. lagi2 bila tgk singa tgh M nak terkam..

      1. hafizul

        hahahaha..bunyi kucing gatal kot…

  3. mak lagenda

    Miauuu..miauuu..meh sini meh!! Eh..rimau lah. x jdlah ajak meh ke sini. Hak hak hak..

    1. hafizul

      Wahhh berani pulak dah…ada pakai ilmu ke??kongsi la..hehe

  4. irsah

    Rimau yea bro. Lain macam jer?.hik3

    1. JebengOtai

      hehe..try la ajak family..jarak memisahkan rimau ni x jauh sgt..tku2 gak die lompat kuar..huhu

    1. JebengOtai

      sy x pasti la..tp kalo singa leh dgar puluh2 kilometer..huhu

  5. chii

    err..dia mengaum ngan sape je tu

  6. faizul

    Macam kat Pusat pemuliharaan gajah kat Kuala Gandah pun ada juga harimau camni.

    1. JebengOtai

      yeke..teringin gak nak naik gajah kat sana..huhu

      1. faizul

        Boleh je bro, lagipun kat Kuala Gandah tu takde yuran masuk pun. Semuanya free. Datang bawak badan je.

  7. azman

    sedia menunggu masa jer tu hehehe

  8. alieza dayasari

    taknik gmbar cantik….
    really…

  9. MDHAFiZ.NET

    ni Harimau Malaya nih.. . lari. ..
    Sang Garuda pun gerun melihatnya. .. 🙂

    1. JebengOtai

      btul2..ni pon die bru bgun tido dah takut..hehe

      1. wandisini

        semangat bola korang eh..

  10. titan

    ehh..sekor aje??

  11. onlajer

    teringat dengan yang ada kat zoo jb melepak je kerjanya hehe

    1. JebengOtai

      yela..kurang bersemangat..tp mmg ptt pon..sbb zoo johor kecik sgt..

  12. Juan

    garang nyerrr

  13. Kulanzsalleh

    Boleh bela di rumah ni bro 😀

    1. JebengOtai

      dh bela dah pon..tp kecik jer..tu pon dok tido jer..hhaha

  14. faizul

    Bro, gambar tu dah cantik, cuma boleh touch-up sikit bagi naik warna dan kontras untuk ceriakan warna-warna dalam tu. Saya nampak sangat mendung gambarnya. Just my two cents.

    1. JebengOtai

      tq..sy guna kamera hp menghadap matahari..sbb tu nmpk x jelas..hehe

  15. kak ina kl

    baru tenguk rimau kat zoo negara bulan lepas..tapi tak sempat dengar harimau aum aum

  16. arelan

    alahai…lama tak gi zoo tengok rimau.ngaummm

    1. JebengOtai

      sekali sekala tgk haiwan pon best jgak.. 🙂

  17. hafidz

    Harimau Melaka 😀

  18. Shack

    pernah dgr bunyi ngauman harimau masa jln2 di zoo..kuat sakan o..

  19. tehr

    terus je aku terkenangkan anak harimau kita yang masuk perangkap pemburu dari myanmar
    huhu

    1. JebengOtai

      maybe pemburu myanmar tu ekspert..sbb tu harimau mkin pupus..huhu

  20. Ummi Hanie

    pegi zoo ke bro.. nice shot gak tu

    zoo taiping ke zoo negara?

    1. JebengOtai

      zoo melaka..xder kesempatan lagik pi zoo negara.. 🙂

  21. Mus

    dari jauh pun dah nampak garangnya..

  22. jaerul

    ada tak try masuk dalam tu terus… terfikir sejenak..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.