bosan asik layan automotif dlm negara kita saja, layan kereta sebrang laut pulak. (amerika) hampir kesemua pembuat kereta ada kilang kat sana..contoh nye toyota.. syrikat ni sahaja ade 3 jenama kat sana.. Toyota Lexus dan scion.toyota untuk pasaran org kebnyakan.. Lexus pulak untk pasaran premium,manakala scion utk muda mudi..

scion xB RS 7.0 adalah model terhad.. cuma 2 ribu unit je utk pasaran amerika…kereta kotak ni datang dgn kit badan DAMD(yg mahal gila)yg biase org buat makup keta ala VIP.pernah sekali aku dgar org beli kit badan DAMD jazz 10 ribu,ape yg mahal sgt pun aku tak tahu, mungkin susah nak pecah atau retak kot..keta di warna kan dgn warna (murasaki)nampak mcm pelik kan, murasaki tu makna nye ungu-dlm bahsa jepun..

selain dari kit badan,tak lah mcm Vios TRD yg hanye guna TIP EKZOZ KROM konon2 nak bagi nampak resing, xB ni guna ekzoz dari TRD yg keluar dari tgh2 bumper,baru lah sedap sikit ade bunyi bass..bila dah guna muffler resing,tak kan keta nak jinjang mcm zirafah,jadi di pasang kan spring sukan TRD, lowerd sikit 1inci, pada sebelah dalaman pula kerusinya di sulam logo RS..dan siap dgn tombol gear RAZO GT formula spec,tapi satu hal yg agak tak kena dia guna rim besi je.

memang tak bole blah tapi toyota pun tau muda mudi,yg beli, akan pergi ke kedai papan cawangan amerika utk tukar rim..
mcm dlam pic kat atas tu…

VanFery

sumber : majalah kereta n matuia..

15 Replies to “Scion XB RS 7.0

  1. tengok penulisan macam pelik ja. tengok penulis baru sedar. patut la ada komen blog saya guna nama vanfery. terbaik la. makin maju dah blog ni.

    saya tak minat la design kereta tu. macam kotak. haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge