Asus Transformer 3 : Tablet Dengan Port Thunderbolt 3

Thunderbolt merupakan salah satu teknologi baru pemindahan data yang pada saya banyak memberi kesan dan impak mendalam kepada sesuatu alat mudah alih masa kini. Di samping dengan rekaan mikrocip yang lebih menjimatkan tenaga, gabungan kesemua teknologi ini sangat dinantikan. Dulu mungkin kita menggunakan tablet hanyalah sebagai ‘subsitute’ kepada telefon pintar kita. Mungkin Asus Transformer 3 merubah kembali betapa ‘versatile’ dan berpotensi menggantikan komputer riba kita. Rekaannya seakan Microsoft Surface Pro dengan papan kekunci magnetic cuma yang membezakan ialah penggunaan USB C Thunderbolt 3 di tablet Asus Transformer 3 ini. Tablet ini boleh digabung dengan ‘external GPU’ seperti ROG XG Station 2 untuk bermain permainan video tanpa sebarang masalah.

asus transformer 3 - egpu

Asus Transformer 3 : Spesifikasi

Asus Transformer 3 : Review

Didalam video Youtube ini ditunjukkan bagaimana ianya disambung kepada egpu Razor Core. Prestasi tablet ini juga ditunjukkan. Walaupun tidaklah hebat seperti prestasi komputer ‘desktop’ namun, dengan saiz yang kecil ianya sesuatu yang mengujakan.

Jebeng Otaiā„¢
4k..sedih T T

jebengotai

Menulis sekadar perkongsian. Memberi info dari pembacaan, pengalaman dan kajian dari penulis. Mungkin dari sini, pandangan kita dapat diperluaskan. - Freelance VPS setup ( NGINX + Pagespeed + Vesta ) - Part-Time Blogger

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.