Giveaway JebengOtai : Senarai Peserta

Giveaway JebengOtai

Sejak kebelakangan ini belaku beberapa masalah teknikal hosting di blog Jebengotai. Masalah ‘overload’ CPU menjadi punca blog ini offline baru-baru ini. Lebih-lebih lagi ketika rancak bersaing didalam cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati, pastinya membuatkan semangat menaip entri terganggu disebabkan maslah ini. Saya telah ‘mencuba’ untuk sebulan VPS yang dikatakan lebih stabil dan diasingkan daripada hosting pengguna lain. Malangya, ianya bukan bidang kepakaran saya, terlalu sukar bagi saya untuk mempelajari cara penggunaannya kerana ianya masih baru buat saya. Mungkin juga saya kena mencari perisian seperti ftp tetapi digunakan untuk mengawal VPS. Sehingga ke hari ini saya masih mencuba mempelajari menggunakan VPS ini. Dunia VPS dan shared hosting ini jauh bezanya. Shared hosting hanya tinggal guna sahaja,manakala VPS perlu membuat tetapan daripada ‘kosong’ dengan memasukkan Cpanel, Softacolous dan bermacam-macam modul yang lain. Jika saya gagal mempelajarinya, saya rasa amat berbaloi kerana saya dapat menimba ilm pengetahuan yang baru.

Giveaway JebengOtai : Senarai Peserta

  1. Cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati – Apa Kata Pondok Kecil?
  2. Eyriqazz vs Denaihati | Rebut Baju Free – Tehr
  3. Eyriqazz vs Denaihati  Kaki Buli – Onlajer
  4. Eyriqazz vs Denaihati – Sambar T-shirt Free – Daddydee
  5. Cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati – Sjiehan
  6. Eyriqazz vs Denaihati vs JebengOtai | Pn Bee
  7. Komen Cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati – AkuBiomed
  8. Eyriqazz vs Denaihati | Blogger Malaysia – HatiPutera
  9. Eyriqazz vs Denaihati | Pendapat Team Irsah – Irsah
  10. Apa kaitan Jebengotai, Denaihati & Eyriqazz – Kimmie
  11. Contest Eyriqazz vs Denaihati – Pandangan Blogger Picisan | Sya Isya

Giveaway JebengOtai : Syarat-syarat

Terdapat kekeliruan didalam entri pengumuman Giveaway JebengOtai sebelum ini. Berikut merupakan syarat-syarat yang harus dipatuhi setiap peserta Giveaway JebengOtai.

  1. Buat satu entri tentang pendapat anda mengenai Cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati.
  2. Tajuk adalah bebas tidak perlu meletakkan Giveaway JebengOtai.
  3. Tarikh tamat penyertaan adalah sehingga 1 Ogos 2012. Pemenang akan diumumkan pada 5 Ogos 2012.
  4. Hantar entri yang telah disiapkan di ruangan komen Giveaway JebengOtai Pertama‘. form biru dibawah.
  5. Keputusan pemenang akan dibuat menggunakan ‘random number’.
  6. Masukkan senarai penaja di akhir entri peserta :-

Giveaway JebengOtai ditaja oleh Earncent.com, Sjiehan, Puan Bee, Nurmisnan, Kartikel, Akhiyy, Budak FeldaCik Tom, Hati Putera, Shaharil, PapaMifzBumilangkawi.com dan Langkawihomestay.net

[gravityform id=5 name=BorangPenyertaan description=false]

Giveaway JebengOtai : Hadiah

  1. Hadiah Utama : 1x Hosting Serverfreak (Pakej Deluxe) + 1 Tshirt M7 Dragon + Laptop Sleeve Case Jenama Esprit + *Banner 125×125 + **Pakej Tweak Tema.
  2. Hadiah Kedua : RM 50 + 1 Tshirt M7 Dragon + Laptop Sleeve Case Jenama Esprit + *Banner 125×125.
  3. Hadiah Ketiga : RM 30 + 1 Tshirt M7 Dragon + *Banner 125×125.
  4. Hadiah Saguhati Topup RM10 untuk 3 orang.

* penaja banner Earncent.com, Bumilangkawi.com dan Langkawihomestay.net
** pakej tweak tema untuk lepas ujian Google Snippets untuk WordPress.

Giveaway JebengOtai : Penaja

  1. Tiada had maksimum atau minimum mahupun bentuk penajaan.
  2. Penaja boleh memilih mana-mana URL yang hendak dimasukkan samada domain utama atau URL yang dimahukan.
  3. Penaja boleh mengisi ‘form merah’ dibawah untuk sebarang penajaan.
[gravityform id=3 name=BorangTajaan description=false]
Jebeng Otai™
terima kasih kerana sudi join 🙂

112 Replies to “Giveaway JebengOtai : Senarai Peserta

  1. Agak lumayan juga hadiah tu..tahniah kerana dpt menganjurkan GA ni. Cepat2 join masa ada sebulan jer..

  2. Jebeng ni memang kreatif (cara penyampaian). Sure ramai yang join. Pergh! guna VPS. Aku consider ko akan expert dalam masa terdekat ni since ko ni Mr. Geeker.

    Aku rasa macam nak hadiah utama tu lah 😉

  3. wah..sini pun ada giveaway. kalau nak tshirt and hosting boleh lah join sini..sesiapa nak Galaxy Note lak. boleh try join contest kat blog aku pulak..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.